Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Μπολόνια 2/2018

Το μυαλό ξεχνάει και επειδή θα ξαναπάω στην Μπολόνια κάποια μέρα, γράφω λίγες από τις αναμνήσεις μου για νά' χω να πορεύομαι την επόμενη φορά.



"Το ταξίδι, όπως και η αγάπη, εκφράζει μια απόπειρα να μετατρέψουμε το όνειρο σε πραγματικότητα."
Alain de Botton

Η επιλογή της πόλης Φλεβάρη μήνα μόνο τυχαία δεν ήταν! Έχει το μεγαλύτερο μεσαιωνικό ιστορικό κέντρο της Ευρώπης μετά τη Βενετία. Η Μπολόνια είναι γνωστή για τους πύργους της και τις στοές της (portici), που φτάνουν τα 38 χιλιόμετρα στο ιστορικό κέντρο και την κάνουν μοναδική πόλη στον κόσμο με το κέντρο να αποτελείται εξ ολοκλήρου από στοές, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνεται η μακρύτερη στον κόσμο στοά του San Luca, μήκους 3,5 χιλιομέτρων και με 666 καμάρες! Επίσης είναι γνωστή για το πρώτο Πανεπιστήμιο στην Ευρώπη (1088), την κουζίνα της και ως προπύργιο της αριστεράς στην Ιταλία. https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1


Το "ΚΤΕΛ" της Ryan μας πήγε με 50 ευρώ σε 2 ωρίτσες στον προορισμό μας, μπήκαμε σε πενταθέσιο ταξί , πληρώσαμε 22 ευρουδάκια για να πάμε στο κατάλυμά μας .


Ξεκινήσαμε με ένταση τη διαμονή μας καθώς η Ιταλίδα καθαρίστρια δεν είχε πάρει τα χάπια της τα πρωινά, δεν είχε πάει τουαλέτα τις 3 τελευταίες ημέρες και όσον αφορά το σεξ ... ουουου - σαν λύκος!!! (αν με πιάσουν οι κακίες μου ... και λίγα είπα!!!)


Ατελείωτο περπάτημα στην πόλη - κόσμημα, κεραμίδια, πύργοι παντού, ατελείωτες στοές, ξενάγηση με ιστορίες της πόλης και παντού ΤΕΧΝΗ καθώς πετύχαμε την Art City Bologna 2018!
 Highlights:

- Καθημερινό τάμα για στήλωση στο Neri (










- Palazzo dell' Archigimnasio  με τη μεσαιωνική πολύτιμη βιβλιοθήκη και τη σάλα Ανατομίας. Εντυπωσιακό το μαρμάρινο τραπεζοκρεββάτι όπου γίνονταν στο παρελθόν εγχειρήσεις μπροστά σε κοινό! ... πετύχαμε installation με ρομπότ ... οι ερμηνείες ήταν διαφορετικές ... ο καλλιτέχνης μας έδωσε εξηγήσεις!





- Via Pescherie Vecchie, ή αλλιώς το δρομάκι της Λένας στην Piazza Maggiore, με deli τυριά και αλλαντικά ... φυσικά και τα τιμήσαμε! Αν περπατήσει κανείς τριγύρω θα βρει ενδιαφέρουσες επιλογές για φαγητό και ποτό σε λογικές τιμές.




- Αποκαλύψεις εκ βαθέων ... ο έρωτας ήρθε ... απόλαυσέ το όσο κρατήσει ... κορμί αγαλματένιο, πλασμένο για αμαρτωλές ημέρες και νύχτες, πρόσωπο θεϊκό ... γιατί Θέμου πρέπει να γίνονται εξομολογήσεις την ώρα που θέλω να κοιμηθώ;;; Με δοκιμάζεις; Με κολάζεις; Μου μπαίνουν ιδέες ... και εκεί που αποσύρομαι ... αρχίζουν τα μερακλώματα!!! η μπύρα θα τελειώσει κάποτε ελπίζω ... ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ! ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;;; Γείτονες ξενύχτηδες - αγόρια κολασμένα - κάντε ησυχία ... το κουδούνι μας προφανώς ΔΕΝ ανάβει το ΦΩΣ του διαδρόμου!   




- Μιλημένες πήγαμε για βιολογικές ντόπιες συνταγές στο La Svolta  και μετά για ποτάκια στη Via del Pratello, ένα πεζόδρομο που σφύζει από ζωή το βράδυ ... φτηνά ποτά, πολύ graffiti, νεολαία, ψεκασμένοι ... Tο "μεγάλο" και το "μεΓάλλο"... έχει διαφορά! Βαθιές ρυτίδες γέλιου μόλις προστέθηκαν ... mon ami, mon amour!


Φωτογραφία αριστερά ...
- Το καλυτερότερο κεντρικό μέρος για κολοκυθόσουπα μέσα σε ψωμί, διάφορα ευφάνταστα πιάτα, ηδονικές γεύσεις να χαριεντίζονται με τον ουρανίσκο σου, μπύρες από μικροζυθοποιϊες, καφέδες, διάφορα γλυκάπουσουτρέχουντασάλια - φέρτε κι άλλα παρακαλώ, στο PaPPaRe (στους Πύργους).


- Η καταπίεση έχει πολλές μορφές ... βαριά κουβέντα πάνω στο ζωγραφισμένο τραπέζι στην "Trattoria Trebbi" και φυσικά ΔΕΝ ανάβουμε τσιγάρο!!! χαχαχα ... και μόνο η ανάμνηση ...




- Χιόνια παντού, κρύο και γενναία απόφαση για να πάμε στο μοναστήρι San Luca - έχει λέει ωραία πανοραμική θέα της πόλης (άμα φτάσεις ...). Ο ανηφορικός δρόμος 45 μοιρών μας έκανε να θυμηθούμε ότι βρισιές και κακές λέξεις ξέραμε - κυρίες εμείς ... λέξη δεν είπαμε ... σκάσε και περπάτα ... σπαστικοί κυριακάτικοι τρέχτες ολούθε ... χωρίς ανάσα ... στάση για φωτογραφία και καλά ... η Κυριακάτικη λειτουργία λειτούργησε θεραπευτικά στο κορμί ...


- Ποτάκι το τελευταίο μας βράδυ στο ατμοσφαιρικό Camera Con Vista (στις 7 εκκλησιές - χωρίς ταμπέλα, δείτε τις φωτογραφίες στην ιστοσελίδα τους).



Αυτά προς το παρόν ... ώρα να μιλήσουμε για το επόμενο ταξίδι;;; Μήπως;

"Κάνε τη ζωή σου ένα όνειρο και το όνειρό σου πραγματικότητα."
Αντουάν ντε Σαιν-Εξπερύ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου