Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Φαγάκι στη Θεσσαλονίκη



Ble

Βρέθηκα τον Ιούνιο στην όμορφη Θεσσαλονίκη και σας παραθέτω ορισμένες διευθύνσεις για φαγάκι που μου άρεσαν.



Ble, (γωνία Αγ. Σοφίας και Γεωργίου Σταύρου), ένα all day πολυτελές μαγαζί που δύσκολα το περιγράφεις! Το αγαπημένο μου. Καφές, πρόχειρο φαγητό, deli φαγητό και γλυκά που έχουν γεύση - υφή και εικόνα του "τέλειου".



Αποτέλεσμα εικόνας για φρυ ταβερνα θεσσαλονικηBaraka (στην πλατεία Ναυαρίνου 3) με βιολογικά αφεψήματα, κρασιά και μπύρες από μικρούς παραγωγούς. Συνοδεύονται από ξηροκάρπια και φρέσκα φρούτα όμορφα διακοσμημένα. Μουσική τζαζ και όχι μόνο.

"Φρύ" Κασσιώτικη ταβέρνα στα Λαδάδικα, Δόξης 4, με προσεγμένη διακόσμηση και πιάτα με δημιουργικές γεύσεις. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το ριζότο με μελάνι σουπιάς! Αν είστε τυχεροί θα ακούσετε και ζωντανή μουσική.

Μεζεδοπωλείον "μεζέ μεζέ" για τεράστιες μερίδες Σμυρναίϊκης μαγειρικής, οικονομικό, ζωντανή μουσική. Με πήγαν αγαπημένοι φίλοι και περάσαμε καταπληκτικά. 


Photo taken at Το Μετέωρο Βήμα της γαρίδας by Mark on 7/13/2015 

"Το μετέωρο βήμα της Γαρίδας" (φωτό) στην Αγορά Μοδιάνο - κέντρο. Ότι φάγαμε ήταν καλομαγειρευμένο. Ο ιδιοκτήτης, πρώην εκδότης, κάνει πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Προσοχή στις ώρες λειτουργίας!



Χονδρό Αλάτι, Ερμού 26 κέντρο, μεγάλη ποικιλία από μεζέδες. H φάβα του είναι αχτύπητη... Οικονομικό, γρήγορη εξυπηρέτηση. Δείτε το μενού ΕΔΩ.


ΟΧΙ στην Εστία, παλιός φούρνος που εξελίχθηκε σε μεγάλη επιχείρηση με πολλά καταστήματα. Από εμφάνιση καλά πάνε τα προϊόντα αλλά οι γεύσεις στα φαγητά και στα γλυκά είναι κάτω του μετρίου.

ΟΧΙ στο αγαπημένο στέκι των ντόπιων το Kitchenbar, στο λιμάνι - Αποθήκη Β. Παρ' όλο που είναι σε προνομιακή θέση έχει επιλέξει φτηνή μάρκα καφέ (Dimello) για να βγάζει υπερκέρδη χρεώνοντάς τον προς 4 ευρώ! Ε, κάτι ξέρουμε από καφέ - πρέπει να σαμποτάρουμε αυτούς που μας περνάνε για κορόιδα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Mia feta-feta barΓια το τέλος σας άφησα ένα πρωτοποριακό concept: Mia Feta -  το πρώτο Feta Bar στην Ελλάδα. Πίσω από την μοναδική ιδέα βρίσκεται η εταιρία Κουρέλλας (BioPan) από τα Γρεβενά. Το κατάστημα συνδυάζει την πώληση βιολογικών προϊόντων γάλακτος και ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων με την εστίαση μέσω ενός ευφάνταστου και πεντανόστιμου μενού και φυσικά με συνοδεία επιλεγμένων ελληνικών κρασιών.
Παύλου Μελά 14, κέντρο Θεσσαλονίκης

Αξίζει να διαβάσετε στη σελίδα τους στο Fb τις διακρίσεις τους και να δείτε φωτογραφίες πιάτων που σερβίρουν για να ζηλέψετε.  https://el-gr.facebook.com/miafetafetabar 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου