Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Απίστευτος νικητής στο Γαλλόφωνο Scrabble

Αποτέλεσμα εικόνας για Nigel RichardsΠολλοί άνθρωποι έχουν χαρίσματα ή ικανότητες που δεν τις χρησιμοποιούν.
Ο 48 χρονος Νεοζηλανδός Νάιτζελ Ρίτσαρντς (Nigel Richards) έχει μοναδική "φωτογραφική μνήμη", την εξασκεί και τη χρησιμοποιεί. Πρόκειται για τον νικητή του φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος γαλλόφωνου Scrabble, που διεξήχθη στη Λουβέν-Λα-Νεβ (Βέλγιο), ο οποίος δεν μιλάει ούτε μια λέξη γαλλικά!
Είναι η πρώτη φορά που ένας παίκτης ο οποίος δεν γνωρίζει τη γλώσσα του Μολιέρου κερδίζει τον γαλλόφωνο διαγωνισμό, κατατροπώνοντας και τους 74 αντιπάλους του! Η τελευταία παρτίδα κράτησε 3 ώρες ενώ είχε αντίπαλο τον Σελίκ Ιλαγκού Ρεκαουέ (Schélick Ilagou Rékawé) από την Γκαμπόν. Το αστείο είναι ότι όταν κέρδισε χρησιμοποίησε διερμηνέα για να εκφράσει τις ευχαριστίες του!

Πως το κατάφερε; Ο Ρίτσαρντς είχε στη διάθεσή του εννέα εβδομάδες για να μάθει όλες τις λέξεις (από 2 έως 10 γραμμάτων) που περιλαμβάνονται στο Officiel, το επίσημο λεξικό του παιχνιδιού, διευκρίνισε ο Αντουάν Ρουσό, υπεύθυνος επικοινωνίας της γαλλικής ομοσπονδίας Scrabble.
Φυσικά και δεν είναι πρωτάρης. Ο Νάιτζελ Ρίτσαρντς, κάτοικος Μαλαισίας, δεν είναι άγνωστος στον κόσμο του Scrabble: ήταν 3 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της αγγλόφωνης εκδοχής του παιχνιδιού, 6 φορές νικητής του Αμερικάνικου πρωταθλήματος και 6 φορές νικητής στο Αγγλικό UK Open.
Επίσης ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους παίκτες στο ότι δεν του χρειάζεται να μετακινεί τα γράμματα στο ταμπλό ψάχνοντας τον καλύτερο συνδυασμό για να σχηματίσει μια λέξη (ενώ εμείς οι υπόλοιποι βουρλιζόμαστε).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου