Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Strangerland (2015) - κριτική ταινίας

Αντισυμβατική, ιδιόμορφη.
Ταινία χωρίς τέλος (μήπως θα έχει και part 2;)
Αποτέλεσμα εικόνας για strangerland ταινιαΤαινία όχι για όλους. Αργοί ρυθμοί, το μυστήριο να πλανάται σε όλα τα πλάνα και σε όλες τις σχέσεις, παντού αινίγματα, κρυμμένα μυστικά.

Μετουσιώνει την απειλητική έρημο σε βαριά, υποβλητική ατμόσφαιρα, η οποία διαπερνά την ταινία απ' άκρη σ' άκρη. Σαν ένα ηφαίστειο που μαζεύει για καιρό, σαν ένα απροσδιόριστο δυσοίωνο υπονοούμενο που ψάχνει ρωγμή να ξεπροβάλει.

Πηχτή ενδοοικογενειακή αποξένωση, περίπλοκοι χαρακτήρες με καταπιεσμένη απελπισία, μυστήριο, κάτι ίχνη από τοπικές δοξασίες, δέος μπροστά στις θαυμάσιες εικόνες από τους αχανείς ξερότοπους, μια κοινωνία περίεργη, μια νεολαία που φυτοζωεί. Απουσία σκηνικών σε αντίθεση με τα χρώματα της άμμου, τα ξερά και άνυδρα τοπία, τα χρώματα της ανατολής , της δύσης.

 Αποτέλεσμα εικόνας για strangerland ταινιαΥπόθεση: Νεοφερμένοι σε μια αποξενωμένη πόλη της ερήμου, το ζευγάρι Κάθριν και Μάθιου Πάρκερ περνάει κρίση, όταν τα δύο τους ανήλικα παιδιά, ο Τόμι και η Λιλί, εξαφανίζονται λίγο πριν ξεσπάσει μια τεράστια αμμοθύελλα. Με την πόλη κατακλισμένη από κόκκινη άμμο και σκοτάδι, οι κάτοικοι ξεκινούν να τα αναζητούν μαζί με τον αρχηγό της αστυνομίας της πόλης, Ντέιβιντ Ράι. Σύντομα, είναι φανερό πως κάτι τρομερό έχει συμβεί στα παιδιά και ξεσπούν φήμες ενάντια των Πάρκερ. Με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει επικίνδυνα και κάθε λεπτό που περνάει να κάνει δυσκολότερη την πιθανή επιβίωση των παιδιών, η Κάθριν και ο Μάθιου βρίσκονται  αντιμέτωποι με ένα τρομακτικό μυστήριο.

Σκηνοθέτης: Kim Farrant
Ηθοποιοί: Nicole Kidman, Hugo Weaving, Joseph Fiennes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου