Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Tetragoνάδα Primavera

Στο σπίτι μας η μακαρονάδα ονομάζεται πλέον Tetragoνάδα, κατόπιν απαίτησης όλων των δύσκολων και απαιτητικών λαίμαργων στομάτων. Και αν νομίζετε ότι είναι υπερβολικοί τότε είμαι σίγουρη ότι δεν τα έχετε δοκιμάσει. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν τα βρίσκω εύκολα (ο Α-Β τα έχει πάντα - παρακαλώ ενημερώστε με αν τα βρείτε αλλού).

Αποτέλεσμα εικόνας για primavera spaghettiΗ παρακάτω συνταγή είναι καλοκαιρινή και είναι η γνωστή Primavera, κατάλληλη και για χορτοφάγους.

Υλικά για 5 μερίδες:
1 πακέτο Tetragono Σπαγγέτι Νο 6
2 ξερά κρεμμύδια
1 πράσινη πιπεριά
1 μελιτζάνα μεσαίου μεγέθους
3 κολοκυθάκια
1-2 καρότα
2-3 ώριμες ντομάτες
200 γρ. φέτα ή 100γρ. τριμμένη παρμεζάνα και 100 γρ. κατσικίσιο τυρί σε κυβάκια
Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Χοντροκόβουμε τα λαχανικά και τα τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο με τη σειρά που τα αναφέρω σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Όταν τα λαχανικά μας έχουν πάρει χρώμα προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι (προαιρετικά κι ένα κουταλάκι ζάχαρη.
- Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15'. Αν έχουν πολύ ζουμί βράζουμε για 5' ακόμα με ανοιχτό καπάκι. Προσθέτουμε τα σουρωμένα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα ή ότι άλλο τυρί προτιμάτε.

Συμβουλή: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κι άλλα λαχανικά όπως μανιτάρια, κόκκινες πιπεριές, πράσινα φασολάκια, αρακά, μπρόκολο, ντοματίνια κλπ. Επίσης μπορείτε να ΜΗΝ βάλετε τυρί - είναι εξίσου νόστιμα. Όμως σας συμβουλεύω να μην χρησιμοποιήσετε άλλα ζυμαρικά γιατί δε θα καταλάβετε την ουσία της Tetragoνάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου