Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Πανεύκολο παγωτό γιαούρτι!

Δεν φανταζόμουν ποτέ οτι μπορούσα να φτιάξω ΕΓΩ ένα τετοιο καταπληκτικό παγωτό... Εντυπωσίασα όλη την παρέα και όταν τους είπα πόσο απλό ήταν, δεν με πίστευαν!
Ιδού λοιπόν η super εύκολη, απλή και οικονομική συνταγή


ΥΛΙΚΑ 
(για 1 στρογγυλή μεταλλική φόρμα του κέικ)
200-250 γρ. φράουλες, καθαρισμένες
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι   
2/3 κουτιού ζαχαρούχο γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πολτοποιούμε τις φράουλες με πρες πουρέ και όχι στο multi, για να μη βγάλουν πολλά υγρά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το γάλα και προσθέτουμε τις φράουλες.
Βάζουμε το μείγμα σε μεταλλική φόρμα του κέικ και το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη, έτσι ώστε η μεμβράνη να εφάπτεται στο παγωτό. 

Διατηρούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες προτού σερβίρουμε. 

Καλή επιτυχία!

Οι φράουλες μπορούν να αντικατασταθούν -ανάλογα με την εποχή- από βερίκοκα, ροδάκινα ή σύκα. Αποφύγετε το καρπούζι και το πεπόνι λόγω των πολλών υγρών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου