Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Έρευνα: πικρός καφές=ψυχοπάθεια

Έχω πολλούς φίλους και φίλες που πίνουν σκέτο τον καφέ τους και αυτή η έρευνα με ανησύχησε. Οι επιστημονικές έρευνες δε γίνονται σε ένα δύο άτομα ούτε δημοσιεύονται χωρίς να ευσταθούν. Το συμπέρασμα της έρευνας έδειξε ότι η προτίμηση στις πικρές γεύσεις ήταν πολύ πιο ισχυρό κριτήριο της προσωπικότητας ενός ατόμου από οποιαδήποτε από τις άλλες γεύσεις και ότι μια συμπάθεια για τέτοιες τροφές και ποτά ήταν σταθερά συνδεδεμένη με το πόσο “σκοτεινή προσωπικότητα” έχει το άτομο αυτό.
Οι ερευνητές Christina Sagioglou και Tobias Greitemeyer από το πανεπιστήμιο του Ίνσμπρουκ στην Αυστρία μελέτησαν 953 ενήλικες Αμερικανούς (μέσος όρος ηλικίας τα 35,65 χρόνια, 48% γυναίκες). Οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ερωτηματολόγιο για το ποιες τρόφιμα τους άρεσαν περισσότερο και, στη συνέχεια, συμπλήρωσαν διάφορα άλλα ερωτηματολόγια προσωπικότητας, τα οποία κατέγραφαν ιδιότητες, όπως ο ναρκισσισμός, ο Μακιαβελισμός, η επιθετικότητα, η ψυχοπάθεια και η τάση για καθημερινό σαδισμό ή μαζοχισμό.
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα άτομα που προτιμούσαν γενικά τις πικρές γεύσεις στο φαγητό και το ποτό (μπύρα, σόδα, καφές, ραπανάκια, σέλινο κλπ) είχαν περισσότερα «κακόβουλα χαρακτηριστικά προσωπικότητας» και σημείωσαν την υψηλότερη βαθμολογία σε συμπεριφορές “σαδισμού” και “ψυχοπάθειας”.

Αυτάάάάά ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου