Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Ιδέες για δώρα

Τα Χριστούγεννα κινούνται μεταξύ θρησκείας και εμπορίου. Πάγια συνήθεια των Χριστουγέννων, πέρα από το στολισμό, τα μελομακάρονα, τα κάλαντα, τη γαλοπούλα και τη θεία λειτουργία είναι η ανταλλαγή δώρων με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Πέρα από την οικονομική στενότητα και στεγνότητα του πορτοφολιού μας, η σκέψη είναι αυτή που μετράει. Όμορφες πρακτικές ιδέες που θα μας βγάλουν ασπροπρόσωπους:
- Μια φωτογραφία σε κορνίζα ή σε κούπα ή σε t-shirt πάντα συγκινεί. Δύο από τα ωραιότερα δώρα που μου έχουν κάνει ήταν μια επεξεργασμένη φωτογραφία σε δερμάτινη κορνίζα και ένα άλμπουμ με φωτογραφίες από ταξίδι στην Πορτογαλία.
- Ένα ημερολόγιο με φωτογραφίες, έργα τέχνης ή χιουμοριστικές ατάκες θα βρει τη θέση του σε κάποιον τοίχο.

- Μια ετήσια συνδρομή σε περιοδικό, γυμναστήριο, spa, κομμωτήριο ή στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών άνετα θα χαρακτηριστεί ως Dream present.
- Όλοι ανεξαιρέτως θα εκτιμούσαν ένα ζευγάρι, όμορφες, ζεστές και μαλακές παντοφλίτσες και/ή κάλτσες. Εκτός από τις εποχιακές με ταράνδους, Άγιους Βασίληδες και τα σχετικά, υπάρχουν πάντα τα πιο κλασικά που μάλλον θα πιάσουν περισσότερο τόπο.
- Εισιτήρια για θεατρικές παραστάσεις, δωροεπιταγή για αεροπορικά ταξίδια ή εκδρομή ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν ή υπηρεσία έχει ένα πρόσθετο πλεονέκτημα καθώς ο αποδέκτης του δώρου επιλέγει τι θα πάρει.
- Τα κεριά που στολίζουν και μυρίζουν είναι ασφαλής επιλογή δώρου και πάντα ευπρόσδεκτα. Τα κεριά της φωτό είναι μια εύκολη κατασκευή (άσπρο κερί, κανέλλα, κορδέλα και διακοσμητικά).

- Μια πιατέλα Χριστουγεννιάτικη με μελομακάρονα, κουραμπιέδες ή μαρόν και σοκολατάκια είναι χρήσιμη καθώς η πλειοψηφία του κόσμου τα τιμά.

- Όσες τυχερές πιάνουν τα χέρια τους ας φτιάξουν κάτι χειροποίητο. Η μοναδικότητα του δώρου και ο κόπος του δημιουργού θα αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές του αποδέκτη.
- Σε περίπτωση στεγνότητας μετρητών ακόμα κι ένα λουλούδι, ένα γλαστράκι με το Αλεξανδρινό ή ακόμα ακόμα ένα γλαστράκι βασιλικού με καρτούλα τύπου «Για το φρέσκο πέστο σου!» (μισό ευρώ κοστίζει), δείχνει την ευγενική μας πρόθεση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Όταν πάμε σε σπίτι με μικρά παιδιά δεν παραλείπουμε ποτέ να τους πάρουμε κάτι έστω κι αν είναι η σοκολάτα από το περίπτερο, λίγες καραμέλες, ένα κοκαλάκι για τα μαλλιά ή κάρτες παιχνιδιών (από το περίπτερο). Επίσης στα μεγαλύτερα παιδιά ένα φακελάκι με χρήματα είναι πιο πρακτικό και καλοδεχούμενο από οποιοδήποτε άλλο δώρο που νομίζουμε εμείς οι μεγάλοι ότι θα τους αρέσει - πιστέψτε με.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου