Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

CityΟ2 - γωνιά οξυγόνου στη Θεσσαλονίκη

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης διοργανώνει τη δράση “POLIS DORON” για να γιορτάσει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του. Συμμετέχουν 45 καταστηματάρχες των δρόμων Παύλου Μελά και Γρηγορίου Παλαμά και είναι η πρώτη συμμετοχική Χριστουγεννιάτικη επιβράβευση καταναλωτών στην Ελλάδα. Λαμβάνει μέρος και η Ecothess με το CityΟ2.
 
Αύριο Σάββατο, 31/12/2016,  12.00 – 15.00 στην γωνία Παύλου Μελά και Παλαιών Πατρών Γερμανού θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του CityΟ2 ή αλλιώς “το οξυγόνο της πόλης” με την ευγενική χορηγία της Audi .
Πρόκειται για μια κατασκευή που σχεδιάστηκε με έμπνευση μια βιώσιμη Θεσσαλονίκη. Κυρίαρχα στοιχεία του σχεδιασμού είναι το ξύλο, η πέτρα, και το πράσινο, τα οποία  αγκαλιάζουν το μέταλλο και το τζάμι και δημιουργούν ένα δωμάτιο πρασίνου, το οποίο φιλοδοξεί να παίρνει όλη την ενέργεια που καταναλώνει από τον ήλιο. Ο περαστικός λοιπόν θα μπορεί να καθίσει εκεί και να απολαύσει το φυσικό περιβάλλον, να φορτίσει το κινητό του και να διαβάσει κάποιο από τα βιβλία που θα υπάρχουν στο χώρο, ξεφεύγοντας για λίγο από το βαρύ αστικό περιβάλλον.
Η ομάδα της ECOThess, αποτελεί κομμάτι ουσιαστικά του ECO CITY, ενώ αποτελείται από πέντε νέους επιστήμονες, μηχανολόγους και αρχιτέκτονες και με φιλοσοφία τους την επαναχρησιμοποίηση υλικών, την ανάγκη που προκύπτει από την ίδια την κοινωνία για την ενεργή συμμετοχή της στο ίδιο της το πεδίο αλλά και με στόχο τόσο το περιβάλλον όσο και την συστράτευση όλων των κλάδων της μηχανικής.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου