Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Διασκέδαση με Μηδέν ευρώ!

Στο εξωτερικό τα αποκαλούν Money Free Weekend και πρόκειται για Σαββατοκύριακα που οργανώνονται από παρέες ή οικογένειες με σκοπό να μην ξοδευτούν καθόλου χρήματα και να περάσουν όλοι μαζί υπέροχες και super διασκεδαστικές στιγμές.


Μοναδική προϋπόθεση είναι η διασκέδαση και το μηδενικό budget! 
Πώς γίνεται?  Σας κάνουμε μερικές προτάσεις...


Ελέγξτε τις εκδηλώσεις της περιοχής σας 
Κάθε δήμος κατά διαστήματα οργανώνει διάφορα δωρεάν events.
Ψάξτε στο site του δήμου σας για να βρείτε συναυλίες, εκδηλώσεις, events που είναι δωρεάν και αξίζουν τον κόπο. (Για παράδειγμα, δείτε εδώ! δωρεάν εκθέσεις ή εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων)

Επισκεφτείτε τη βιβλιοθήκη της περιοχής σας 
Οι βιβλιοθήκες συνήθως δεν έχουν μόνο βιβλία, αλλά και CD και DVD που δανείζονται στους κατόχους κάρτας (η έκδοση κάρτας βιβλιοθήκης είναι δωρεάν) για 15-30 μέρες. Αν η βιβλιοθήκη της γειτονιάς σας δεν έχει ταινίες προς δανεισμό, τότε απλά μπορείτε να πάρετε κάποιο ωραίο βιβλίο.


Παίξτε ηλεκτρονικά επιτραπέζια παιχνίδια 
Ναυμαχία, scrabble, monopoly, τάβλι, σκάκι και ό,τι άλλο λαχταράει η ψυχή σας υπάρχουν και σε ηλεκτρονική μορφή. Παίξτε όλα τα παιχνίδια που παίζατε μικροί διαδικτυακά μαζί με φίλους ή μόνοι σας.

Φτιάξτε μια λίστα Στην Αμερική αποκαλούν αυτό το project «101 Goals in 1001 Days» και πρόκειται για μια λίστα που περιλαμβάνει 101 πράγματα που θέλετε να κάνετε τουλάχιστον τα επόμενα 2,5-3 χρόνια στη ζωή σας. Ανατρέξτε στη συγκεκριμένη λίστα κάθε φορά που βαριέστε και δεν ξέρετε τι να κάνετε μέσα στο σπίτι σας ή στη ζωή σας γενικά. Μπορείτε να φτιάξετε και μια λίστα με 100 διασκεδαστικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με καθόλου ή πολύ λίγα χρήματα και χρησιμοποιήστε την όταν οργανώνετε ένα «Money Free Weekend».

Οργανώστε πάρτι στο σπίτι Με σωστή οργάνωση μπορείτε να οργανώσετε ένα πάρτι ακόμα και με μηδέν ευρώ. Ελέγξτε το μπαρ σας και φτιάξτε κοκτέιλ με τα υλικά που ήδη έχετε. Τσεκάρετε τα ντουλάπια του σπιτιού και δείτε αν μπορείτε να φτιάξετε γλυκίσματα και σνακς με υλικά που ήδη υπάρχουν στο ψυγείο σας. Φτιάξτε μια λίστα με τραγούδια στον υπολογιστή σας και χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας για να οργανώσετε ένα «Free Money Party». (Φυσικά θα πείτε και στους καλεσμένους σας να φέρουν και δικά τους καλούδια).

Επισκεφτείτε μουσεία δωρεάν Υπάρχουν κάποια μουσεία που έχουν δωρεάν είσοδο όλους τους μήνες του χρόνου και κάποια μουσεία που είναι δωρεάν συγκεκριμένες μέρες του χρόνου. Δείτε πότε είναι δωρεάν η επίσκεψη στα πιο μεγάλα μουσεία της Αθήνας (τηλεφωνήστε πριν πάτε για να σιγουρευτείτε για το αν είναι δωρεάν το συγκεκριμένο μουσείο που θέλετε να επισκεφτείτε).
Τα περισσότερα μουσεία είναι δωρεάν:
  • Στις επίσημες αργίες (28 Οκτωβρίου, 25 Μαρτίου)
  • Τις Κυριακές από 1 Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου
  • Tο τελευταίο Σαββατοκύριακο Σεπτεμβρίου κάθε έτους - Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς
  • 6 Μαρτίου - Μνήμη Μελίνας Μερκούρη
  • 5 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
  • 18 Απριλίου - Διεθνής Ημέρα Μνημείων
  • 18 Μαΐου - Διεθνής Ημέρα Μουσείων
Δοκιμάστε ένα είδος γυμναστικής για πρώτη φορά 
Στο YouTube μπορείτε να βρείτε βιντεάκια με ένα σωρό διαφορετικά είδη γυμναστικής. Yoga, pilates, χορός, tae bo και εκατοντάδες παραλλαγές τους υπάρχουν σε βίντεο στο ίντερνετ και μπορείτε να τα δοκιμάσετε για να δείτε ποιο είδος γυμναστικής σας ταιριάζει καλύτερα.

Spa στο σπίτι Ανάψτε κεριά στο μπάνιο σας, βάλτε χαλαρωτική μουσική, σερβίρετε στον εαυτό σας ένα ποτήρι παγωμένο κρασί και φανταστείτε ότι είστε σε ένα σπα

Χρησιμοποιήστε το κατακάθι του πρωινού σας καφέ για να κάνετε απολέπιση στο σώμα και στις πατούσες, τοποθετήστε ένα πανάκι με ζεστό νερό στο πρόσωπο (θα χαλαρώσει τους μύες του προσώπου και θα βελτιώσει την εικόνα των μαύρων κύκλων), κάντε μάσκα σε όλο το σώμα με 2 κ.σ. κόκκους καφέ και 1 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο.

Αν υπάρχει έμπνευση, διάθεση και καλή παρέα τα πάντα είναι απλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου