Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Βραβευμένο pop-up design

Ο Δανός designer Robert van Embricqs σχεδιάζει καταπληκτικά έπιπλα. Ενώ βλέπεις μια επίπεδη ξύλινη επιφάνεια, αυτή μετατρέπεται σε καρέκλα, τραπέζι κλπ. Είναι σαν ταχυδακτυλουργικό κόλπο. Τα μηνύματα αργούν να φτάσουν στον εγκέφαλο.



Ο Robert αφού αποφοίτησε ως αρχιτέκτονας από την Gerrit Rietveld Academy Amsterdam, έχοντας ήδη σχεδιάσει την rising chair, επικεντρώθηκε στο πως θα μπορούσε η τεχνική του να εφαρμοστεί σε έργα μικρής ή μεγάλης κλίμακας. Το ερώτημα που τον απασχολεί είναι "σε ποιό βαθμό το αντικείμενο που δημιουργείς σου υπαγορεύει το σχέδιό του"; Αυτό τον οδήγησε στον μινιμαλιστικό σχεδιασμό και μπορεί να ερμηνευτεί σαν τη συνεργασία σχεδιαστή και υλικού. Έτσι ξεκίνησε  να σχεδιάζει και άλλα πρωτότυπα αντικείμενα. Η υψηλή αισθητική και η λειτουργικότητα είναι ο πρωταρχικός στόχος του σχεδιαστή. Σχεδιάζει ευέλικτα αντικείμενα όπου η κίνηση απαιτεί διαδραστικότητα μεταξύ του χρήστη και της αρχιτεκτονικής.



Φυσικά και ΔΕΝ είναι φθηνά: το rising table κοστίζει 2.900 ευρώ ενώ η πολυπόθητη καρέκλα μόλις 2.700 ευρώ. Η rising chair είναι φτιαγμένη από bamboo caramel με διαστάσεις L 116.0 x B 93.0 x H 67.0 CM και φυσικά έχει την υπογραφή του Robert.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου