Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Moley: η πρώτη ρομποτική κουζίνα


Το ζόρι που τραβάμε καθημερινά με το "τι μαγειρεύω πάλι σήμερα;" και άντε και τελείωσα, "ποιός συμμαζεύει τώρα την κουζίνα;", ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ! Ναι, ναι, καλά διαβάσατε. Η μόνη δουλειά που θα κάνουμε στην κουζίνα μας είναι να τοποθετούμε τα υλικά που χρειάζεται η οποιαδήποτε συνταγή μας αρέσει και η καινούρια μας κολλητή η Moley θα αναλαμβάνει τη "βρώμικη δουλειά. Η Moley είναι η μηχανή που θα κάνει τα πάντα, από την προετοιμασία των υλικών μέχρι το μαγείρεμά τους και το σερβίρισμα, με ακρίβεια! Επιπλέον θα καθαρίζει την κουζίνα - απλά τέλειο!


Αυτό είναι το μέλλον της κουζίνας που οραματίζεται η Moley και προσπαθεί να υλοποιήσει! Η ιδέα ήταν του Mark Oleynik και του… ήρθε τον Ιανουάριο του 2014 και ένα μήνα μετά κατοχύρωσε την πατέντα του. Το πρωτότυπο δημιουργήθηκε το Σεπτέμβρη του ίδιου έτους, παρουσιάστηκε στην Hannover Messe στο διεθνές robotics show και το Μάιο του 2015 κέρδισε το βραβείο «Best of the best» στη διεθνή έκθεση CES της Σαγκάης.


Η χρηματοδότηση γίνεται μέσω crowdfunding ενώ το 2017 θα είναι η χρονιά που ο ρομποτικός μάγειρας της Moley έχει προγραμματιστεί να μπεί σε μαζική παραγωγή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου