Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Μαλλιά ατίθασα και όμορφα!


Τα πλούσια, σπαστά ή σγουρά μαλλιά είναι όμορφα, έστω κι αν έχουν δύσκολο χαρακτήρα, δεν πειθαρχούν εύκολα, φριζάρουν με κάθε ευκαιρία και απαιτούν ειδική φροντίδα. 


Είτε μας αρέσει είτε όχι, η φύση είναι αυτή που επιλέγει τον τύπο των μαλλιών μας. Για παράδειγμα, ένας στρογγυλός θύλακας γεννά ίσια μαλλιά, ένας οβάλ , σπαστά ή με μπούκλες, ενώ ένας επίπεδος, σγουρά «αφρικάνικα» μαλλιά …
Από τα σπαστά μαλλιά, με τις μεγάλες ελαστικές μπούκλες ως τα σγουρά, με μπούκλες-δαχτυλίδι, ή μπούκλες- ελατήριο μπορούμε να εντοπίσουμε πολλές διαφορές στην όψη, την πυκνότητα, τη διάμετρο της τρίχας ή την υφή αλλά και πολλές ομοιότητες- ιδίως στο …δύσκολο χαρακτήρα τους.

Το φριζάρισμα και η έλλειψη πειθαρχίας είναι τα πιο κοινά χαρακτηριστικά τους. Επίσης, τα σπαστά ή σγουρά μαλλιά αντιμετωπίζουν συνήθως χρόνια ξηρότητα, γιατί τα έλαια που παράγει το τριχωτό, εμποδίζονται από τους κυματισμούς της τρίχας να φτάσουν σε όλο το μήκος της, με αποτέλεσμα να μην κατανέμονται ομοιόμορφα. Όσο πιο σφιχτές μάλιστα είναι οι μπούκλες τόσο πιο ξηρές είναι. 

Εμείς πάντως συγκεντρώσαμε ορισμένες συμβουλές από ειδικούς, που αν τις εφαρμόσετε θα κάνετε ίσως ευκολότερη τη συμβίωση με τα όμορφα αλλά δύσκολα μαλλιά που σας προίκισε η φύση.

Τips για απείθαρχα μαλλιά
  1. Κρατάτε τα μαλλιά στο ύψος των ώμων ή και λίγο πιο μακριά, όχι όμως καρέ. Ζητάτε από τον κομμωτή μια ντεγκραντέ κουπ με ελαφρύ φιλάρισμα γύρω από το πρόσωπο, διαφορετικά, τολμήστε μια πολύ κοντή κουπ.
  2. Τα φυσικά έλαια της τρίχας εμποδίζουν το φριζάρισμα. Για τον λόγο αυτό, δεν το παρακάνετε στο λούσιμο. Εκτός κι αν έχετε πολύ λιπαρά μαλλιά τότε αν η τρίχα είναι λεπτή, λούζεστε μέρα παρά μέρα ενώ αν είναι χονδρή, κάθε 3-4 μέρες. 
  3. Επιλέγετε σαμπουάν σχεδιασμένα για απείθαρχα μαλλιά ή με μπούκλες, εμπλουτισμένα με συστατικά που ενυδατώνουν την τρίχα και καταπολεμούν το φριζάρισμα. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε συχνά, σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό.
  4. Δεν παραλείπετε ποτέ το κοντίσιονερ. Αν τα μαλλιά σας είναι ξηρά εκ φύσεως και φριζάρουν πολύ με την υγρασία, χρησιμοποιείτε, μετά το λούσιμο, ένα κοντίσιονερ πλούσιο σε θρεπτικά έλαια, μαλακτικά και λειαντικά συστατικά, το αφήνετε 2-3 λεπτά να δράσει, το ξεπλένετε και αφού χτενίσετε τα μαλλιά και τα ταμπονάρετε με μια πετσέτα, απλώνετε και ένα δεύτερο leave-in κοντίσιονερ από τη ρίζα ως τις άκρες .
  5. Μια φορά την εβδομάδα, τουλάχιστον, εφαρμόζετε στα μαλλιά μια πλούσια θρεπτική μάσκα και την αφήνετε για 10-15 λεπτά.
  6. Δεν παραλείπετε να χρησιμοποιείτε καθημερινά σε νωπά ή στεγνά μαλλιά ένα εξειδικευμένο προϊόν κατά του φριζαρίσματος . Αν η τρίχα είναι λεπτή επιλέγετε μια φόρμουλα που δεν βαραίνει τα μαλλιά (τα λάδια με ελαφριά υφή είναι ιδανικά). Απλώνετε μικρή ποσότητα στις παλάμες και αποφεύγοντας τη ρίζα, «τσαλακώνετε» τις μπούκλες. Αν η τρίχα είναι χονδρή, χρησιμοποιείτε το προϊόν σε όλο το μήκος της.
  7. Αφήνετε τα μαλλιά να στεγνώνουν φυσικά-με τη χτένα και το σεσουάρ τα σγουρά μαλλιά φουντώνουν εύκολα. Ένα απλός τρόπος για να αναδείξετε τις μπούκλες είναι να τις πιάνετε σε μικρές τούφες και να τις τυλίγετε για λίγα δευτερόλεπτα γύρω από το δάχτυλό σας. Αν δεν μπορείτε να αποφύγετε το σεσουάρ, χρησιμοποιείτε απαραίτητα την ειδική φυσούνα μέχρι τα μαλλιά να στεγνώσουν εντελώς , έχοντας προηγουμένως εφαρμόσει ένα προϊόν λείανσης και προστασίας της τρίχας από τη θερμότητα- και στη συνέχεια τονίζετε , αν θέλετε, τις μπούκλες με το ειδικό ψαλίδι.
  8. Για να αποφύγετε το φριζάρισμα, λούζεστε αποβραδίς, ταμπονάρετε τα μαλλιά και απλώνετε σε όλο το μήκος τους μια κρέμα φορμαρίσματος. Τα χτενίζετε και τα πιάνετε σφιχτά με ένα λαστιχάκι σε ένα χαμηλό σινιόν. Το επόμενο πρωί τα λύνετε και περνάτε απλώς τα δάχτυλά σας ανάμεσα, χωρίς να τα χτενίσετε. Με το απλό αυτό τρικ θα έχετε μαλλιά λεία στην κορυφή του κεφαλιού και κυματιστά στις άκρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου