Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Η "δίαιτα" του νερού

Αποτέλεσμα εικόνας για bottle of water pictureΟ περισσότερος κόσμος έχει δοκιμάσει κατά καιρούς διάφορες μεθόδους - διατροφή, γυμναστική, βελονισμό κλπ - για να χάσει βάρος. Η ισορροπημένη διατροφή και η άσκηση αν γίνει τρόπος ζωής προσφέρει πολλαπλά οφέλη τόσο στη διατήρηση του βάρους μας όσο και στην καλή υγεία μας. Οι δίαιτες που κυκλοφορούν ενίοτε είναι επικίνδυνες ενώ αν είναι από διαιτολόγους γίνονται κουραστικές.

Το κέντρο παχυσαρκίας του Πανεπιστημίου του Birmingham, διαπιστώνοντας την ανησυχητική αυξανόμενη τάση του πληθυσμού για παχυσαρκία, δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας έρευνας που βοηθάει στην απώλεια βάρους. Το μυστικό απλό: η κατανάλωση 500 ml νερού μισή ώρα πριν από το κάθε γεύμα (δηλ. 3 φορές/μέρα) συντελεί στην απώλεια κιλών!

Οι ερευνητές χώρισαν την υπό μελέτη ομάδα των παχύσαρκων ενηλίκων σε δύο υποομάδες και τους έδωσαν τις ίδιες οδηγίες (σχετικά με τη διατροφή τους και την άσκηση). Στη μία υποομάδα δόθηκε επιπλέον η οδηγία να πίνουν 500 ml νερό μισή ώρα πριν από κάθε γεύμα τους ενώ στην άλλη η σύσταση να φαντάζονται ότι το στομάχι τους είναι γεμάτο πριν το φαγητό. Μετά από 12 εβδομάδες η ζυγαριά δικαίωσε τους ερευνητές. Νερό - Φαντασία = 1 - 0. Αυτοί που έπιναν τα 500ml νερό συστηματικά έχασαν 4,3 κιλά, ενώ αυτοί που έπιναν λίγο ή καθόλου νερό έχασαν κατά μέσο όρο μόλις 800 γραμμάρια!
Κατά τη διάρκεια της έρευνας απαγορεύτηκαν τα : ανθρακούχα νερά, αναψυκτικά, σόδες και ζαχαρούχα ποτά.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Obesity  και μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου