Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

La Cara Oculta (The Hidden Face)2011 - Κριτική ταινίας



Υπόθεση: Μετά την εξαφάνιση της συντρόφου του Belen, ο Adrian - διευθυντής ορχήστρας γνωρίζει την Fabiana. Η Fabiana συγκατοικώντας με τον Adrian αρχίζει να τρομοκρατείται από κάποια ανεξήγητα φαινόμενα.  Η σκέψη της πάει στην ύπαρξη φαντάσματος όμως η αλήθεια είναι πιο περίπλοκη απ' αυτή που νομίζει. Δε θα αποκαλύψω περισσότερα αν και άμα δείτε το trailer της ταινίας θα τα καταλάβετε όλα.

Η γνώμη μου: Είχα πολύ καιρό να δω ένα καλό ψυχολογικό θρίλερ. Σ' αυτήν την κατηγορία ανήκει το ισπανικό La Cara Oculta  του 2011. Ως ευρωπαϊκή ταινία χαρακτηρίζεται από την έλλειψη σκηνικών - ειδικών εφέ και πολυμελούς καστ. Ένα σπίτι, ένας άντρας - δύο γυναίκες κι ένας σκύλος πρωταγωνιστούν σε αυτήν την ταινία. Η ταινία στηρίζεται σ' ένα μυστικό χώρο.
 
Δεν είναι από αυτές τις ταινίες που αν χάσεις κάποια ατάκα ή κάποια σκηνή έχασες κάτι σημαντικό. Κυλάει ευχάριστα καθώς με την πλοκή αισθάνεσαι το μυστήριο, την απόγνωση, το φόβο, την αγωνία. Δεν υπάρχει έντονη κορύφωση, ίσως λόγω έλλειψης "φοβιστικής" υπόκρουσης, ενώ τα διαλείμματα κλασσικής μουσικής χαρίζουν. Το τέλος έρχεται τη σωστή στιγμή και με "ήπια" ερωτηματικά.

Σκηνοθεσία: Andrés Baiz
Ηθοποιοί: Quim Gutiérrez, Martina García, María Soledad Rodríguez

 

1 σχόλιο:

  1. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙ.... Ο ΙΣΠΑΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΑΝΘΙΣΗ ΜΕ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΟ CONTRATIEMPO.... ΑΝ ΘΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΕ ΣΤΟ https://takis20282215.blogspot.gr/, ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΟΣ ΕΓΩ ΜΕ BLOG ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή