Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Su Casa - Μια όαση στη Γλυφάδα




Ο μεγαλύτερος κήπος στη Γλυφάδα βρίσκεται στο Su Casa, Κύπρου 82, πλατεία Νυμφών - Γλυφάδα. Στη θέση αυτή βρίσκεται μια μονοκατοικία (του '60;) την οποία μετέτρεψαν σε μοναδικό στέκι για όλη τη μέρα. Su Casa σημαίνει Σπίτι του στα ισπανικά.
 
Αποτέλεσμα εικόνας για su casa γλυφαδαΟ κήπος καταπράσινος και μεγάλος, εκτείνεται περιμετρικά από το σπίτι. Πολλές γωνιές δημιουργούνται λόγω των δέντρων που λειτουργούν ως φυσικά χωρίσματα. Η ποικιλία των τραπεζοκαθισμάτων - από design μέχρι τα αθάνατα Φερ Φορζέ- σου δίνουν επίσης αυτή την οικεία ατμόσφαιρα του σπιτιού. Ο υπαίθριος χώρος χωρίζεται σε τραπέζια καφέ - ποτού και σε τραπέζια φαγητού όπου είδα μέχρι και δαντελένια τραπεζομάντιλα στρωμένα! Υπάρχει κι ένας χώρος απομονωμένος που μπορεί να τον κλείσει κάποιος για prive καταστάσεις με μια μεγάλη ροτόντα 10 - 12 θέσεων.

Η μουσική διακριτική ενώ η εξυπηρέτηση από τους σερβιτόρους υποδειγματική. Ευγένεια, χαμόγελο, διακριτικό service - τολμώ να πω ότι σπάνια πετυχαίνω τον απόλυτο συνδυασμό του επαγγελματία σερβιτόρου.
Το στυλ των σερβιτόρων απλό και ανεπιτήδευτο εκτός από μιας κακόγουστης εξαίρεσης στο μπαρ, όπου μάλλον την έχουν τοποθετήσει λόγω των ματιών- μπαλκονιών της (αυξάνονται οι πωλήσεις των ποτών άραγε;).

Πήγαμε για καφέ (4 ευρώ) και κρασί (5 ευρώ) κατά τις 7 το απόγευμα όπου βρήκαμε άνετα να καθίσουμε. Έριξα μια ματιά στον κατάλογο των φαγητών όπου υπάρχουν αρκετές ενδιαφέρουσες γευστικές προτάσεις, όμως αν δε δοκιμάσω δε μπορώ να πω.  Οι τιμές μάλλον είναι οι αναμενόμενες. Καθώς η ώρα περνούσε, ο κόσμος πλήθαινε, με αποτέλεσμα στις 9.30 να υπάρχουν ελάχιστα διαθέσιμα τραπέζια. Και ήταν ημέρα Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου! Σαββατοκύριακο μάλλον θα πρέπει να κάνει κανείς κράτηση (210 8985554).

Μυστικό: Υπάρχει υπέροχη βεράντα στον 1ο όροφο, με ταβάνι τον ουρανό, που λίγοι την ξέρουν. Αν θέλετε ησυχία και να χαζέψετε τ' αστέρια είναι ιδανικός και ο καναπές που βρίσκεται στην μια γωνιά της βεράντας.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ιδιοκτήτες για το θαρραλέο πόνημά τους στους δύσκολους καιρούς που ζούμε γιατί όχι μόνο έστησαν μια τόσο μεγάλη επιχείρηση με πολύ μεράκι αλλά και γιατί έδωσαν εργασία σε νέα παιδιά.

2 σχόλια:

  1. σιγα ρε κορίτσι μου δεν πηγες και στο μεγαρο μουσικής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλοδεχούμενα τα σχόλια, απλά δεν καταλαβαίνω τι εννοείτε. Τι σχέση έχει το Μέγαρο Μουσικής;
    Τη γνώμη μου εκφράζω. Αν πάτε και δεν σας αρέσει μπορείτε να ξανασχολιάσετε τη συγκεκριμένη ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή