Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Διεθνή βραβεία για το «Greek Tourism. An eternal journey»


Τέτοιες διακρίσεις μας κάνουν όλους περήφανους. Η μικρή μας Ελλάδα: ένας παράδεισος στη γη. Ένα μικρό φιλμ που περιέχει χαρακτηριστικές εικόνες απ' όλη την Ελλάδα. Ταξιδεύει τους θεατές μέσω της πιο μακραίωνης ελληνικής "βιομηχανίας": της βιομηχανίας των ονείρων = Τουρισμός. Μια χώρα που το 1914 είχε 10.000 τουρίστες και το 2014 είχε 17.500.000 επισκέπτες!

Το 4λεπτο βίντεο «Greek Tourism. An eternal journey» , παραγωγής του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και σκηνοθεσίας του Αντώνη Θεοχάρη Κιούκα, συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών και Οικολογικών ταινιών SILAFEST 2015 (30/8-5/9/2015), που έγινε στο Veliko Gradište της Σερβίας, όπου πήρε το βραβείο «Blue Danube» (Γαλάζιος Δούναβης) για το καλύτερο πολιτιστικό τουριστικό φιλμ.
Το φιλμ έχει ήδη λάβει άλλα δύο βραβεία μέσα στο 2015: 
  • 1ο βραβείο στην κατηγορία Country στο αντίστοιχο φεστιβάλ του Βερολίνου(Μάρτιος), στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ITB και
  • 1ο βραβείο στο αντίστοιχο φεστιβάλ των Η.Π.Α. «US International Film and Video Festival» που έγινε στο Los Angeles τον Ιούλιο.
Το βίντεο που ακολουθεί είναι με αφήγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου