Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

El Cuerpo - Το Σώμα (2012) - Κριτική ταινίας

Αποτέλεσμα εικόνας για el cuerpo movieΜια ταινία που σίγουρα αξίζει να τη δείτε, ειδικά αν είστε φίλοι του χιτσκοκικού στυλ. Ισπανικής καταγωγής, παίζει δυνατά στην κατηγορία αστυνομικού ή θρίλερ.  Το σενάριο και η σκηνοθεσία του Oriol Paulo, προσεκτικό στη λεπτομέρεια, μας κάνει να κουνάμε νευρικά το πόδια μας μιας και η αίσθηση του μεταφυσικού και η αγωνία καταφέρνει να μας ανατριχιάσει. Ακολουθώντας χιτσκοκικό στυλ και ρυθμό, παρασέρνει το θεατή σ' ένα γαϊτανάκι συνεχών ανατροπών, δοσμένων αριστοτεχνικά. Το El cuerpo κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή καθ' όλη τη διάρκεια της ταινίας, με δυναμικούς χαρακτήρες και έναν πρωταγωνιστή που ο μέσος άνθρωπος μπορεί να ταυτιστεί μαζί του. Η ταινία έχει ένταση, ρυθμό και υποκριτικές αρκετά καλές, χωρίς η μία να επισκιάζει την άλλη και χωρίς καμία να είναι κατώτερη της άλλης. Το δυνατό της χαρτί βρίσκεται στο ανατρεπτικό φινάλε.

Αποτέλεσμα εικόνας για el cuerpo movie Ατμοσφαιρική, σκοτεινή φωτογραφία, σωστά δοσμένο το κλειστοφοβικό περιβάλλον του νεκροτομείου. Η μουσική είναι τόσο αδύναμο στοιχείο που ούτε που την θυμάμαι. Από τις 5 καλύτερες αστυνομικές - θρίλερ ταινίες που έχω δει.


Υπόθεση: Ένας φύλακας νεκροτομείου αντικρίζει κάτι μες στο σκοτάδι  με αποτέλεσμα να πεταχτεί έντρομος έξω στο δρόμο. Ένας απρόσεχτος οδηγός τον χτυπά και τον στέλνει στο νοσοκομείο όπου πέφτει σε κώμα... Μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα, ένα πτώμα εξαφανίζεται με απροσδόκητο τρόπο κι ένας ψυχικά φορτισμένος - από τον προ ετών θάνατο της γυναίκας του - ντετέκτιβ (José Coronado) αναλαμβάνει να διαλευκάνει την υπόθεση.
Αποτέλεσμα εικόνας για el cuerpo movieΤο άψυχο σώμα που χάθηκε μυστηριωδώς άνηκε στην πλούσια και ιδιόρρυθμη Mayka (Belén Rueda), μια γυναίκα δυναμική και  αινιγματική που με το χαρακτήρα της καταπίεζε συχνά-πυκνά τον κατά πολύ νεότερο σύζυγο της Álex Ulloa (Hugo Silva). Ο τελευταίος είναι από τα πρώτα πρόσωπα που ενημερώνονται από τις αρχές σχετικά με την εξαφάνιση, γεγονός  που τον κάνει να σπεύσει αμέσως στο νεκροτομείο για να βοηθήσει στην έρευνα. Με την άφιξή του όμως τα πράγματα περιπλέκονται και γρήγορα παίρνουν παράξενη τροπή με συνέπεια να ξεκινήσει ένα ιδιόμορφο παιχνίδι πολύπλοκων ανατροπών και καλά κρυμμένων μυστικών. Και εδώ αρχίζουν όλα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου