Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Anti-Social (2015) -κριτική ταινίας

Αποτέλεσμα εικόνας για anti-social movieΑγγλική ταινία, για γερά στομάχια λόγω σκηνών βίας. Βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Παραβλέψτε το πρώτο 10 λεπτο που θα μπορούσε να είναι μικρότερο σε διάρκεια. Είμαι σίγουρη ότι οι ταινιοκριτικοί θα ψειρίσουν τις ατέλειες της ταινίας (π.χ. σκηνή πυροβολισμών έξω από κλαμπ). Ναι, έχει κενά, ατέλειες, κάποιες ερασιτεχνικές ερμηνείες, λήψεις που θα μπορούσαν να είναι καλύτερες - ΟΜΩΣ εμένα μου άρεσε.
Μου κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον καθ' όλη τη διάρκεια της ταινίας. Η ταινία έχει μεικτά στοιχεία:
    Αποτέλεσμα εικόνας για Anti-Social (2015)
  • κοινωνικά - σχέσεις οικογένειας, ζευγαριών, φίλων και δίνει πολύ καλή εικόνα στο ποιά σημασία έχει η τάξη και όχι η φυλή στην Αγγλία 
  • περιπέτειας - ληστείες, κυνηγητό και 
  • αγωνίας - σύγκρουση συμμοριών.
Άριστη μουσική υπόκρουση- εξάλλου παίζουν και οι Skepta και Devlin,οι οποίοι ανήκουν στους μουσικούς που έβαλαν την Αγγλική grime μουσική στον παγκόσμιο χώρο της μουσικής. Υπάρχουν στιγμές που ένοιωσα πολύ ένταση λόγω σκηνών βίας. Η τελευταία ληστεία θα έπρεπε να έχει το χρόνο της και όχι να την πετσοκόψουν. Το τέλος δεν πολυκολλάει στο στυλ της ταινίας. Παραείναι γλυκερό.  Συγγραφέας-σκηνοθέτης  ο Reg Traviss.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Αντισυμβατική οικογένεια, αποτελούμενη από μια μητέρα και δυο γιους. Η μητέρα φιλική και μαστουρωμένη σε δεύτερο ρόλο. Η ζωή των 2 αδερφών στο περιθώριο της κοινωνίας. Ο Dee (Gregg Sulkin) είναι street artist και δε χάνει ευκαιρία να ζωγραφίσει graffiti όπου μπορεί και ο Marcus (Josh Myers) είναι αρχηγός συμμορίας ληστών και συμμετέχει σε ληστείες γρήγορες τύπου: χτύπα, άρπαξε, φύγε. Η ιδέα εξάλλου της ταινίας προήλθε από πραγματικές ληστείες κοσμημάτων που έγιναν πρόσφατα στο Λονδίνο.Ένα γεγονός ανατρέπει τις "ισορροπίες", σχέσεις δοκιμάζονται και βγαίνουν όλοι από το αδιέξοδο της ζωής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου