Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Facebook - Τι κρύβεται από πίσω;

Αποτέλεσμα εικόνας για facebookΜετά από αίτηση φίλων και γνωστών, πιστών του Facebook, το blog μας απέκτησε γύρω στις 20 Αυγούστου σελίδα στο FB, φυσικά με το όνομα Aples Stigmes Zois. Μέσα σ' ένα μήνα οι "φίλοι" έγιναν 1.050! Δημοσιεύαμε δύο αναρτήσεις την ημέρα - μια πρωινή και μια απογευματινή- περασμένης ημερομηνίας. Αρχές Οκτώβρη το Facebook μας ζήτησε να αλλάξουμε το όνομά μας και να το επιβεβαιώσουμε μέσω αστυνομικής ταυτότητας. Αν έκαναν τον κόπο να διαβάσουν, τότε θα καταλάβαιναν ότι ένα blog ΔΕΝ έχει αστυνομική ταυτότητα!
Πραγματικά ΔΕΝ με ενδιαφέρει το facebook γιατί δεν το εκτιμώ - προτιμώ άλλα κοινωνικά δίκτυα.
Με μεγάλο ενδιαφέρον για να δω την αντίδρασή τους, ξεκίνησα από την Τρίτη 7/10/15, να στέλνω e-mail προς όποια διεύθυνση μπορούσα να βρω για να τους κοινοποιήσω το πρόβλημα και να δοθεί μια λύση: είτε να συνεχίσει ο λογαριασμός είτε να διαγραφεί.
Οι απαντήσεις τους, μέχρι και σήμερα, είναι απαντήσεις - κονσέρβα. Άρα δεν υπάρχει άνθρωπος που να διαβάζει τα e-mail.
Έχω επιλέξει να μην νευριάσω αλλά μέσα από αυτήν την εμπειρία μου να μάθω και έτσι θα συνεχίσω την αποστολή e-mail ώσπου να πάρω μια απάντηση.

Επειδή άνθρωποι είμαστε και μπορεί κι εσείς να πέσετε θύματα του Facebook, διαβάστε τι έπαθε και πως δικαιώθηκε ο Μαξ Σρεμς (Max Schrems) από τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

http://www.fortunegreece.com/article/o-fititis-pou-ta-evale-me-to-facebook-ke-nikise/
http://www.fortunegreece.com/article/ischiro-chtipima-apo-to-evropaiko-dikastirio-se-amerikanikes-eteries/
http://www.reuters.com/article/2015/10/07/us-eu-ireland-privacy-schrems-idUSKCN0S124020151007
http://www.theguardian.com/technology/2015/oct/09/facebook-data-privacy-max-schrems-european-court-of-justice 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου