Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Άσπρη μελιτζάνα λαδερή

Έχω μαγειρέψει πολλές παραλλαγές τύπου μπριάμ, όμως πρώτη φορά χρησιμοποιώ άσπρες Σαντορινιές μελιτζάνες, όπου ομολογώ ότι η γλυκιά τους γεύση με εξέπληξαν. Ακολούθησα πιστά τη συνταγή φίλης μου χωρίς να προσθαφαιρέσω κανένα υλικό. Βγήκε απλά πεντανόστιμο.

Αποτέλεσμα εικόνας για ασπρες μελιτζανες με ντοματαΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: Γάστρα ή πυρέξ, (5 μερίδες). Έκοψα 5 άσπρες μέτριες μελιτζάνες όπως κόβω τις πατάτες φούρνου, χοντρόκοψα 6 πιπεριές κέρατα, ψιλόκοψα 2 σκελίδες σκόρδο. Αλατοπιπέρωσα, έριξα αρκετό παρθένο ελαιόλαδο και ανακάτεψα καλά. Έτριψα 5-6 ξεφλουδισμένες ντομάτες (ροζ κατά προτίμηση - παλιά ποικιλία ντομάτας που υπάρχει σε πάγκους της λαϊκής) και τις έβαλα πάνω από τα λαχανικά.

Αποτέλεσμα εικόνας για ασπρες μελιτζανες με ντοματαΨΗΣΙΜΟ: Σε προθερμασμένο φούρνο τοποθετώ σκεπασμένο το σκεύος (το πυρέξ το κλείνω ερμητικά με αλουμινόχαρτο έχοντας κάνει 2 τρυπούλες για τον ατμό). Ψήνω για μια ώρα περίπου στον αέρα στους 170 βαθμούς, ξεσκεπάζω, ανακατεύω απαλά για να ενσωματωθεί και η ντοματούλα και αν οι μελιτζάνες είναι έτοιμες, ξεσκεπάζω και ψήνω για άλλα 5-10 για να ροδίσει. Σ' αυτό το σημείο, αν συνηθίζετε να τρώτε φέτα με τα λαδερά σας, μπορείτε να πασπαλίσετε το φαγητό με θρυμματισμένη φέτα για να πάρει χρώμα κι αυτή. Καλή όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου