Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Τάρτα με αχλάδια

Αποτέλεσμα εικόνας για Τάρτα με αχλάδιαΑυτή την εποχή βρίσκω ωραία μυρωδάτα αχλάδια και όλοι ζητάνε αυτήν την τάρτα. Ξεκινήστε από τη ζύμη και το μισάωρο που θα μπει στο ψυγείο ετοιμάστε τη γέμιση.

ΥΛΙΚΑ ζύμης για γλυκιά τάρτα:
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100γρ. βούτυρο Lurpak
80 γρ. ζάχαρη
1 αβγό
2 κουταλιές σούπας Γκραν Μαρνιέ ή άλλο ποτό
1/2 κουταλάκι γλυκού baking powder

Αποτέλεσμα εικόνας για Τάρτα με αχλάδιαΕκτέλεση: Ανακατεύω το αλεύρι με το baking powder και μετά προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνω με βρεγμένα χέρια και όταν ομογενοποιηθεί η ζύμη, την τοποθετώ στο ψυγείο σκεπασμένη για 1/2 ώρα. Ανοίγω τη ζύμη με τον πλάστη ή με τα χέρια και τη στρώνω σε βουτυρωμένη ταρτιέρα. Την τρυπάω με πιρούνι σε διάφορα σημεία και την ψήνω στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Την αφήνω να κρυώσει για 5 λεπτά πριν βάλω τη γέμιση από πάνω.

Συμβουλή: Ανοίξτε τη ζύμη πάνω σε αντικολλητικό χαρτί για να μπορείτε να την μεταφέρετε πιο εύκολα στην ταρτιέρα. Συνήθως βάζω την ταρτιέρα πάνω από τη ζύμη, τη γυρνάω και προσεκτικά ξεκολλάω το χαρτί. Όπου έχει ανοίξει η ζύμη τη επανενώνω με τα δάχτυλά μου.

ΥΛΙΚΑ για τη γέμιση:
5 αχλάδια βρασμένα, σουρωμένα και κομμένα σε φέτες (δε θέλουμε να έχουν υγρά)
80 γρ. βούτυρο
80 γρ. ζάχαρη
150 γρ. αμύγδαλο φιλέ καβουρντισμένο (βάλτε το αμύγδαλο σε αντικολλητικό τηγάνι να πάρει χρώμα)
1 αβγό
Προαιρετικά: 1 κουταλιά της σούπας ρούμι και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση: Στρώνω τα αχλάδια πάνω στη ζύμη, τα ραντίζω με ρούμι αν θέλω και προσθέτω τα αμύγδαλα. Χτυπάω το αβγό με τη ζάχαρη και το βούτυρο και το περιχύνω στα αχλάδια. Ψήνω την τάρτα στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Όταν βγει από το φούρνο, την πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου