Μια και η εποχή είναι ενδιάμεση - ούτε κρύο ούτε ζέστη - το φαγάκι αυτό είναι ιδανικό.
ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες:
500γρ. κιμά διπλοπερασμένο
1 μεγάλο τριμμένο κρεμμύδι
1 αυγό
1,5 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ ρύζι για γεμιστά
1/3 του μάτσου ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι, πιπέρι
Τα παραπάνω υλικά τα ζυμώνουμε σαν κεφτεδάκια - ότι μέγεθος θέλουμε και τα αλευρώνουμε.
4 - 5 μέτριες ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες στο μπλέντερ
1 ποτηράκι κρασί
ζεστό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε αντικολλητική κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κιμαδένια μπαλάκια σε δυνατή φωτιά.
Μόλις πάρουν χρώμα τα σβήνουμε με το κρασί και μετά από 2 λεπτά, ρίχνουμε ένα μεγάλο ποτήρι ζεστό νερό και την ντομάτα.
Αλατοπιπερώνουμε και αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε την εστία της κουζίνας. Ενδιάμεσα μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό. Σε 30-40 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος που τα έχουμε πλάσει τα γιουβαρλάκια, το φαγάκι είναι έτοιμο.
Μην ξεχάσετε να πάρετε ψωμάκι!
ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες:
500γρ. κιμά διπλοπερασμένο
1 μεγάλο τριμμένο κρεμμύδι
1 αυγό
1,5 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ ρύζι για γεμιστά
1/3 του μάτσου ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι, πιπέρι
Τα παραπάνω υλικά τα ζυμώνουμε σαν κεφτεδάκια - ότι μέγεθος θέλουμε και τα αλευρώνουμε.
4 - 5 μέτριες ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες στο μπλέντερ
1 ποτηράκι κρασί
ζεστό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε αντικολλητική κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κιμαδένια μπαλάκια σε δυνατή φωτιά.
Μόλις πάρουν χρώμα τα σβήνουμε με το κρασί και μετά από 2 λεπτά, ρίχνουμε ένα μεγάλο ποτήρι ζεστό νερό και την ντομάτα.
Αλατοπιπερώνουμε και αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε την εστία της κουζίνας. Ενδιάμεσα μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό. Σε 30-40 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος που τα έχουμε πλάσει τα γιουβαρλάκια, το φαγάκι είναι έτοιμο.
Μην ξεχάσετε να πάρετε ψωμάκι!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου