Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Ψωμί χωρίς αλεύρι και γλουτένη

Λέγεται Cloud Bread και πρόκειται για ένα ψωμί χωρίς ίχνος γλουτένης. 



Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε:

3 αυγά
3 κ.σ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.σ. μέλι
1/4 κ.γ. baking powder

Ξεκινήστε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Χωρίστε σε δύο μπολ τα ασπράδια από τους κρόκους. Ανακατέψτε στο μπολ με τους κρόκους το τυρί σε θερμοκρασία δωματίου με το μέλι. Έπειτα προσθέστε την baking powder στο μπολ με τα ασπράδια και χτυπήστε το μείγμα στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο.
Ρίξτε το μείγμα με τους κρόκους μέσα και ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα. Φτιάξτε 6-8 συννεφάκια με ένα κουτάλι και βάλτε τα πάνω σε λαδόκολα και μέσα σε ένα ταψί.
Ψήστε στο φούρνο για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Το μόνο αρνητικό που έχουν αυτά τα ψωμάκια είναι ότι μυρίζουν αυγό. Για να καλύψετε αυτή τη μυρωδιά μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγο δεντρολίβανο πριν τα ψήσετε.

Eννοείται βέβαια πως μπορείτε να προσθέσετε ζαμπόν, τυρί, ντομάτα και να φτιάξετε υπέροχα και απόλυτα υγιεινά σνακ.
Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου