Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Τι είναι η Mensa

Η Mensa αποτελείται από τους πιο έξυπνους ανθρώπους στον κόσμο. Αποτελούν το 2% του πληθυσμού μας και εγώ μάλλον δεν ανήκω σε αυτούς. Βέβαια δεν έχω κάνει το τεστ για να ξέρω με βεβαιότητα.
Αποτέλεσμα εικόνας για mensa
Η μικρή κοινωνία των ευφυών ανθρώπων ιδρύθηκε το 1946 στην Οξφόρδη από τους Roland Berrill και Lancelot Lionel Ware. Η αποστολή της, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα τους είναι να αναγνωρίσει και να υποστηρίξει την ανθρώπινη ευφυΐα προς όφελος της ανθρωπότητας. Για να μπει κάποιος σ' αυτή την  elite κοινωνία είναι πολύ δύσκολο καθώς μόνο το  2% καταφέρνει να πιάσει υψηλή βαθμολογία στο φημισμένο IQ test της που κοστίζει £24.95 (€30.00), ενώ για να παραμείνει μέλος θα πληρώνει κάθε χρόνο £54.95. 
 
  • Το όνομα προέρχεται από τη λατινική λέξη τραπέζι και υποδηλώνει ένα στρογγυλό τραπέζι όπου όσοι κάθονται τριγύρω είναι ίσοι.
  • Οι ερωτήσεις γίνονται προοδευτικά δυσκολότερες
  • Για να λάβει κάποιος μέρος στο τεστ θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 10,5 χρονών εκτός κι αν υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί και κάποιος μικρότερος που έχει ήδη αξιολογηθεί από εκπαιδευτικό ψυχολόγο. Το γηραιότερο μέλος ήταν 103 χρονών - η οποία έγινε μέλος στα 90 της! - ενώ το νεότερο που έχει προσκληθεί να γίνει μέλος ήταν 2,5 χρονών!
  • Πάνω από 110.000 αριθμούν τα μέλη παγκοσμίως και μόλις 1.500 είναι κάτω των 18 ετών.
  • Το πρώτο τεστ έχει 158 ερωτήσεις ενώ το δεύτερο 50 και περιλαμβάνει αρκετά διαγράμματα.
  • Τα τεστ είναι μια μίξη ερωτήσεων και αριθμητικών puzzle.
ΕΔΩ θα βρείτε ένα Quiz με 18 ερωτήσεις που θα πρέπει να απαντηθούν μέσα σε 15' και είναι μόνο για διασκέδαση, δηλαδή δεν αποτελούν μέρος IQ test.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου