Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Η μανία για συγκέντρωση πλαστικών καπακιών αποδίδει καρπούς.

Ένα πλαστικό σκουπίδι για μας, όπως το καπάκι, είναι μια ανάσα για κάθε παιδάκι με αναπηρία.
Η συλλογή των μικρών πλαστικών πωμάτων από τα εμφιαλωμένα νερά, αλλά κι αναψυκτικά, απορρυπαντικά, γάλατα, χυμούς, μαρκαδόρους, κ.α. έχει γίνει μανία σε ολόκληρη την Ελλάδα. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, μικροί και μεγάλοι δείχνουν την ευαισθησία τους και την προθυμία τους να βοηθήσουν ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Ο τρόπος είναι πρωτότυπος και η ανταπόκριση τεράστια. Στόχος όλων να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα καπάκια και με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσουν τα άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Μαζεύονται καπάκια, τα δίνουν σε εταιρίες ανακύκλωσης και με το αντίτιμο μπορούν να αγοράσουν αναπηρικά αμαξίδια. Το κίνημα των καπακιών έγινε γρήγορα γνωστό μέσα από τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το facebook, και δεκάδες δέματα με πλαστικά καπάκια άρχισαν να συγκεντρώνονται  σε όλη την Ελλάδα!

Αποτέλεσμα εικόνας για «Μαζεύω καπάκια Μοιράζω χαμόγελα»Η τελευταία είδηση που διάβασα ήταν η αγορά πτυσσόμενου τηλεχειριζόμενου ανυψωτικού γερανού, ARDOO Caresafe 400, για τον Γιώργο Καλογεράκο που έχει χρόνια κινητικά προβλήματα. Η αγορά του γερανού ήταν το αποτέλεσμα της δράσης "Μαζεύω καπάκια Μοιράζω χαμόγελα" του Σώματος Εθελοντών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ρόδου.

Αποτέλεσμα εικόνας για «Μαζεύω καπάκια Μοιράζω χαμόγελα»Ας μιλήσουν τα νούμερα: Ένας τόνος πλαστικά καπάκια, περίπου 540.000 κομμάτια, ισοδυναμεί με ένα αναπηρικό αμαξίδιο! Τα 540 καπάκια ζυγίζουν 1 κιλό περίπου. Για κάθε έναν τόνο καπάκια η εταιρία ανακύκλωσης αποζημιώνει με το ποσό των 180 ευρώ.
Οι τιμές των αναπηρικών αμαξιδίων αρχίζουν από τα 120 ευρώ και μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 3.000 ευρώ. Με τα 180 ευρώ μπορεί να αγοραστεί ένα αμαξίδιο μεσαίας κατηγορίας. Φυσικά η απαιτούμενη ποσότητα αυξάνεται όταν πρόκειται για ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο.

Την πατρότητα του εγχειρήματος διεκδικούν πολλοί σύλλογοι. Όποιος θέλει να συμμετέχει θα πρέπει να ψάξει για το σύλλογο ή την ομάδα που δραστηριοποιείται στην περιοχή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου