Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Δοκιμαστής ύπνου - το τέλειο επάγγελμα

Δεν μπορώ να σκεφτώ πιο τέλειο επάγγελμα απ' αυτό: Δοκιμαστής ύπνου. Ταξιδεύεις, δοκιμάζεις τις υπηρεσίες ενός ξενοδοχείου, κοιμάσαι, τρως, πίνεις, αξιολογείς ΚΑΙ πληρώνεσαι. Τέλειο;
Υπολογίζονται περίπου σε 10 χιλιάδες οι «δοκιμαστές ύπνου» που εργάζονται για την ιστοσελίδα Qunar που ειδικεύεται σε αυτό το κομμάτι του τουριστικού τομέα. Από το 2009 που ξεκίνησαν να αναφέρουν τα "ευρήματά" τους οι δοκιμαστές, πολλά ξενοδοχεία έχουν βελτιώσει τις υπηρεσίες τους λαμβάνοντας υπόψη την απήχηση των κριτικών αυτών.

Οι δοκιμαστές θα πρέπει να επισκεφτούν το ξενοδοχείο που θα ελέγξουν, να μείνουν εκεί για τουλάχιστον μία νύχτα και να ανεβάσουν άμεσα φωτογραφίες και σχόλια για τη διαμονή τους και ιδιαιτέρως για την ποιότητα του ύπνου. Ανάμεσα σε αυτά που εξετάζονται και βαθμολογούνται, είναι η ποιότητα των σεντονιών, τα υλικά του παπλώματος, ο θόρυβος του κλιματιστικού, οι κουρτίνες που θα πρέπει να εξασφαλίζουν ένα σκοτεινό δωμάτιο όταν κλείνουν και οι πηγές φωτός.

Zhuang examines the mattresses for their structure and cleanliness during her hotel stay 

Εκτός από τα θέματα που αφορούν τον ύπνο, οι δοκιμαστές δίνουν λεπτομερή αναφορά και για θέματα καθαριότητας (πχ ψάχνουν με μεγεθυντικό φακό για τρίχες στα μαξιλάρια ή στην μπανιέρα), φαγητού και λοιπών παρεχόμενων υπηρεσιών. Οφείλουν να είναι προσεκτικοί, παρατηρητικοί, αντικειμενικοί, γρήγοροι και να μπορούν να "μπουν στη θέση" διαφόρων πελατών δεδομένου ότι άλλες ανάγκες έχει ένας επιχειρηματίας και άλλες μια μητέρα με μικρό παιδί. Το ξενοδοχείο οφείλει να τους παρέχει άψογες τις υπηρεσίες για τις οποίες πληρώνεται.

Ένας από τους δοκιμαστές, ο Wu, που εργάζεται για την εταιρεία έχει κοιμηθεί ως τώρα σε περισσότερα από 400 ξενοδοχεία, μερικά από αυτά στο εξωτερικό. Τα μισά ήταν ξενοδοχεία πέντε αστέρων. «Ο ύπνος είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλά ένα κρεβάτι. Οι πόρτες, τα παράθυρα, οι κουρτίνες είναι όλα σημαντικοί παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του ύπνου», δήλωσε ο 37χρονος Wu, σε συνέντευξή του.
Η άποψη των δοκιμαστών ύπνου λαμβάνεται σοβαρά υπόψη απ’ ό,τι φαίνεται αφού π.χ. το Sheraton Hotel άλλαξε τη διάταξη των λαμπτήρων του μετά την αυστηρή κριτική.

Αν σας ενδιαφέρει να εξασκήσετε αυτό το επάγγελμα παρακολουθείστε τις παρακάτω ιστοσελίδες, οι οποίες κατά καιρούς ψάχνουν για "δοκιμαστές":

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου