Follow by Email

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016

Εστιατόριο...με κονσέρβες!

Όταν το διάβασα κυριολεκτικά ενθουσιάστηκα!
Θαυμάζω υπερβολικά αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκουν τόσο έξυπνες και πρωτότυπες ιδέες. Τελικά το θέμα είναι να βρείς ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ έμπνευση, την κατάλληλη στιγμή.
Το Tincan στο Soho του Λονδίνου ξεκίνησε να είναι η χαρά του φοιτητή και του σπουδαστή και κατέληξε να γίνει το στέκι όλου του καλού λονδρέζικου κόσμου. Το Tincan ήταν ένα pop up εστιατόριο στημένο από αρχιτεκτονικό γραφείο AL_A, το οποίο λειτούργησε για κάποιους μήνες και έκλεισε τέλη Δεκεμβρίου το '14 για να "μεταφερθεί" στη ΝέαΥόρκη.
Σύμφωνα με την AL_A η ιδέα ήταν πολύ ελκυστική: εστιατόριο χωρίς κουζίνα, μηδενικές απώλειες, υγιεινό φαγητό σε συσκευασία κονσέρβας με vintage και μοντέρνα σχέδια. Κατόρθωσαν να μεταμορφώσουν την ταπεινή κονσέρβα σε αντικείμενο πόθου και να μεταφέρουν την κουλτούρα του αρχιτεκτονικού τους γραφείου σ' ένα μέρος ασυνήθιστο. 
Ένα από τα πλέον ασυνήθιστα εστιατόρια αφού το μόνο που σέρβιρε ήταν… κονσέρβες. Ο πελάτης έβρισκε μια ποικιλία 30 θαλασσινών και ψαριών από διάφορα μέρη του κόσμου, που την απολάμβανε με μια σαλάτας της επιλογής του, ψωμί και ποτό.




Δεν μιλάμε βέβαια για οποιεσδήποτε κονσέρβες... 
Εδώ βρίσκονταν προς κατανάλωση γκουρμέ… κονσέρβες σε διάφορες παραλλαγές, από αυγά αχινού από την Ισπανία μέχρι καλαμαράκια και συκώτι βακαλάου από την Ισλανδία. 
Το κατάστημα ήταν ένα από τα πλέον αγαπημένα των Λονδρέζων που το τίμησαν ιδιαιτέρως και μάλιστα όχι μόνο τρώγανε εδώ την κονσέρβα τους αλλά έπαιρναν και για το σπίτι, αφού η λίστα δεν έχει τέλος. Μάλιστα μερικές ήταν τόσο πρωτότυπες ως προς τη συσκευασία τους που λειτούργησαν και ως σουβενίρ, ενώ άλλες ήταν απλώς συλλεκτικές! Οι τιμές κυμαίνονταν από 7 λίρες μέχρι και 45 λίρες ανάλογα με το είδος και τη σπανιότητα του περιεχομένου της κονσέρβας. Για να δείτε τη λίστα πατήστε ΕΔΩ.

Τέλειο? (Μήπως μόνο εγώ το βρίσκω super?)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου