Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Μακαρόνια γεμάτα πρωτεϊνη

Η Stephanie Richard και ο Philippe Pierrel ζουν στη βορειοανατολική Γαλλία, στην περιοχή Thiefosse και παράγουν μοναδικές γεύσεις σε φουσίλι, πένες και σπαγγέτι με ασυνήθιστα συστατικά. Ένα συστατικό όμως ξεχωρίζει: τα έντομα.
Η ιδέα ήρθε όταν μια εταιρία στην περιοχή του Ροδανού ξεκίνησε να φτιάχνει αλεύρι από έντομα, όπως γρύλους και ακρίδες, το οποίο το ζεύγος Richard αξιοποίησαν μαζί με αυγά, αλεύρι σταρένιο για να φτιάξει αυτά τα ιδιαίτερα ζυμαρικά, που είναι φουλ στην πρωτεΐνη.

Η Stephanie Richard και ο Philippe Pierrel ξεκίνησαν αυτή την επιχείρηση το 2014 που σήμερα παράγει περισσότερα από 350 κιλά ζυμαρικά την εβδομάδα, με το πακέτο των 250 γραμμαρίων να κοστίζει 6,6 ευρώ, δηλαδή πιο ακριβά από το παραδοσιακό.
Η ίδια η Richard δηλώνει ότι τα έντομα αποτελούν την πρωτεΐνη του μέλλοντος που επιβεβαιώνεται από έρευνα του ΟΗΕ (για τη γεωργία και τα τρόφιμα).
Σε ακριβά γαλλικά εστιατόρια είναι ήδη περιζήτητα ως nutrinional deli ενώ διατροφολόγοι το συστήνουν σε αθλητές επειδή έχουν λιγότερη γλουτένη, δεν παχαίνουν και είναι αγνή πρωτείνη.


Εσείς θα τα δοκιμάζατε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου