Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Setsuna της Toyota

Setsuna: Ιαπωνική Βουδιστική λέξη που σημαίνει "στιγμή" ή "στιγμιαίο".

Το Setsuna είναι ένα πρότυπο συλλεκτικό αυτοκίνητο που θα παρουσιάσει η Toyota στο κοινό στην Milan Design Week  (12 - 17 Απριλίου '16) στην Via Tortona 31, Μιλάνο.


Σχεδιασμένο από τον μηχανικό Kenji Tsuji της Toyota και την ομάδα του, το Setsuna concept car έχει οραματιστεί ως οικογενειακό κειμήλιο το οποίο θα περνάει από γενιά σε γενιά.
Έχει κατασκευαστεί με παραδοσιακές Ιαπωνικές τεχνικές (okuriari και kusabi) όπου δεν χρησιμοποιούνται  καρφιά και βίδες. Αποτελείται από 86 χειροποίητα ξύλινα panels. Για το αμάξωμα έχει χρησιμοποιηθεί Ιαπωνικός κέδρος ενώ για τα πλαίσια έχει χρησιμοποιηθεί Ιαπωνική σημύδα που είναι πιο σκληρή και άκαμπτη. Φυσικά έχουν χρησιμοποιήσει αλουμίνιο για τα καθίσματα, το τιμόνι και τα τάσια των τροχών.

Setsuna car by Toyota, wooden car, wood concept car, Toyota wooden car, Setsuna car, Setsuna wooden car, Setsuna car at Milan Design Week,
Το μοναδικό αυτό αυτοκίνητο είναι σχεδιασμένο να "γερνάει" όμορφα καθώς ο χρόνος αφήνει τη δική του πατίνα. Τόσο το χρώμα όσο και η υφή του αμαξώματος του Setsuna θα μεταβάλλονται με την πάροδο των χρόνων, λόγω της επίδρασης των αλλαγών της θερμοκρασίας και της υγρασίας Εάν υπάρχει σωστή και συστηματική συντήρηση το ξύλο μπορεί να αντέξει για πολλές γενιές και αυτός είναι και ο λόγος που το ξύλινο πρωτότυπό της διαθέτει και ένα μετρητή χρόνου που μπορεί να καταγράψει μέχρι και 100 έτη.
Σε περίπτωση μερικής καταστροφής, μεμονωμένα κομμάτια μπορούν να αντικατασταθούν. Παρ' όλο που το αυτοκίνητο είναι λειτουργικό δεν προορίζεται για κανονική χρήση σε δημόσιους δρόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου