Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Χάρτης δολοφονιών!

Και όμως υπάρχει ο χάρτης που δείχνει την ακριβή τοποθεσία που έχει γίνει μια δολοφονία ή ανθρωποκτονία. Ο διαδραστικός χάρτης σου επιτρέπει να δεις την τοποθεσία κάθε καταγεγραμμένης δολοφονίας ή ανθρωποκτονίας στο Λονδίνο. Ο MurderMap, μερικής ιδιοκτησίας των ιδιοκτητών του Court News UK , είναι ένα έργο σε εξέλιξη που συχνά ανανεώνεται από εθελοντές,. Σύντομα θα παρουσιάζει με λεπτομέρεια κάθε υπόθεση που έλαβε χώρα στο Λονδίνο από τις αρχές του 19ου αιώνα και μετά. Ο χάρτης σχεδιάστηκε από τις πληροφορίες που συλλέχθηκαν από την Μητροπολιτική αστυνομία, την Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος και την κάλυψη των ΜΜΕ. Ιδρυτής του  MurderMap είναι ο  Peter Stubley.

Central London MurderMap

Οι χρωματιστές καρφίτσες στο χάρτη αντιπροσωπεύουν τα διαφορετικά όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στις δολοφονίες. Μπορείς να φιλτράρεις τα αποτελέσματα αναζήτησης σύμφωνα με το όπλο που βρίσκεις πιο ενδιαφέρον: όπλα (κόκκινο), δηλητήριο (καφέ), οχήματα (ροζ), βόμβες (ανοιχτό μπλε) κλπ. Για κάθε μια καρφίτσα υπάρχει και η λεπτομερής ιστορία της ανθρωποκτονίας που μπορείς να διαβάσεις.

Στον παρακάτω χάρτη αποτυπώνεται η τοποθεσία που πυροβολήθηκε ο Spencer Perceval το 1812 - του μοναδικού πρωθυπουργού στην ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας που δολοφονήθηκε. Δολοφόνος του Perceval ήταν ένας έμπορος που είχε παράπονα από την Κυβέρνηση.
Spencer Perceval MurderMap

Το δηλητήριο και οι βόμβες δεν είναι από τα πιο προσφιλή όπλα για δολοφονία όπως φαίνεται στον παρακάτω χάρτη.
Poison bombs Murder Map

ΕΔΩ μπορείτε να μεταβείτε στον διαδραστικό χάρτη. Παρακαλώ μην σας μπαίνουν ιδέες ...   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου