Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Πάσχα...light!

Η νηστεία που επιβάλλει το Πάσχα (για όσους φυσικά τηρούν τα έθιμα), αυξάνει κατακόρυφα τη διάθεσή σας να πέσετε... με τα μούτρα στον οβελία, τα τσουρέκια και τα σοκολατένια –και μη- αβγά. Για να μη μετανιώσετε πικρά την επομένη μέρα, παρακάτω θα βρείτε μερικά tips που σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το δείκτη της ζυγαριάς σταθερό.



Περπάτημα Αφήστε το αυτοκίνητο παρκαρισμένο και βάλετε στόχο να κάνετε έναν 20λεπτο περίπατο στη γειτονιά κάθε μέρα.

Υπαίθρια άσκηση Είστε από τους τυχερούς που θα φύγουν από την πόλη; 
Τότε γυμναστείτε στην εξοχή! Δοκιμάστε το περπάτημα, το τρέξιμο ή την ποδηλασία.

Νερό Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, αρκούν μερικές γουλιές νερό, ακόμα κι όταν δεν διψάτε, για να μειώσετε το αίσθημα πείνας που νιώθετε, να αυξήσετε τις μεταβολικές καύσεις σας και να ελαττώσετε την ποσότητα φαγητού που καταναλώνετε.

Καταμέτρηση θερμίδων Φροντίστε να κρατάτε λογαριασμό των θερμίδων που καταναλώνετε σε καθημερινή βάση. Πολύ απλά, σημειώστε κάπου τι και πόσο φάγατε. Με αυτόν τον τρόπο, θα γνωρίζετε όχι μόνο περίπου που κυμαίνεστε θερμιδικά αλλά θα μπορείτε να ελέγχετε καλύτερα την κατανάλωση φαγητού που κάνετε.

Λιγότερη ζάχαρη Μπορεί το Πάσχα, οι «εξωτερικές» συνθήκες να επιβάλουν τη μεγάλη κατανάλωση ζωικού λίπους, καλό είναι όμως να κόψετε τις θερμίδες από κάπου αλλού. Περιορίστε, λοιπόν, όσο μπορείτε τα γλυκά. Έτσι, θα λάβετε λιγότερα λιπαρά και θα σας είναι πιο εύκολο να επανέλθετε στην αρχική φυσική σας κατάσταση μετά τις γιορτές.

Λιγότερο αλκόολ  Το αλκοόλ ενισχύει τη συσσώρευση λίπους στην περιοχή των γλουτών και της κοιλιάς.

Καλό πρωινό Όσο πιο πλούσιο είναι το πρωινό σας τόσο λιγότερο θα πεινάτε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο, θα αποφύγετε τα εχθρικά για τη σιλουέτα σας τσιμπολογήματα.

Λιγότερη τηλεόραση Εκμεταλλευτείτε το Πάσχα για να βγείτε με τους φίλους σας, να παίξετε με τα παιδιά σας, να ανανεώσετε τη διακόσμηση του σπιτιού σας ή να ξαναδώσετε ζωή στη βεράντα σας. Με άλλα λόγια, ασχοληθείτε με διάφορες δραστηριότητες που θα σας κρατήσουν μακριά από την... κουζίνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου