Τρίτη 12 Απριλίου 2016

ΚΑΠΑ ΟΚΤΩ Point

Οι αψίδες, δείγμα της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής του κτιρίου
Ένας νέος χώρος προστέθηκε στο urban τοπίο της πολύβουης Ερμού. K8 Point το όνομα του ιδιόμορφου all day and night πολυχώρου. Από αρχιτεκτονική άποψη έχει πολύ ενδιαφέρον καθώς υπάρχει το νεοκλασσικό κτίριο με αψίδες από τούβλο, μεγάλη εσωτερική αυλή και αρκετούς εξωτερικούς εξώστες (ταράτσες και μπαλκόνια). Στη διακόσμηση του εσωτερικού χώρου ξεχωρίζει ένα graffiti του FRO 17 μέτρων και η φωτισμένη κινούμενη προθήκη μπουκαλιών που κινείται κάθετα ανάμεσα στους 2 ορόφους. Industrial στοιχεία και νεοκλασικές κολώνες δίνουν ερεθίσματα τόσο στον εσωτερικό χώρο όσο και στον εξωτερικό. Με πληροφόρησαν ότι παλιά ήταν χάνι με στάβλους (αυτά ήξεραν - αυτά μου είπαν όταν ρώτησα).
Η συρόμενη μπουκαλιέρα.
Στο Κ8 μπορείς να βρεθείς όλες τις ώρες της ημέρας. Ήπια ένα cappucino Jacobs Selezione (4ευρώ) και κοίταξα τον κατάλογο των φαγητών. Στο μαύρο πλαστικοποιημένο Α4 διάβασα 6 ακριβά (12-19 ευρώ) κύρια πιάτα μεταξύ street food και fusion whatever, 3-4 ορεκτικά και σαλάτες και 6 υπερτιμημένα γλυκά. Για να μην είμαι άδικη, δεν τα δοκίμασα για να έχω ολοκληρωμένη άποψη όμως ο τσιπάδικος κατάλογος με ξενέρωσε. Όπως επίσης με ενόχλησε η σκόνη στον εσωτερικό χώρο και η έλλειψη γούστου του διακοσμητή (διαβάστε παρακάτω).
Το προσωπικό ευγενικό και χαμογελαστό. Άκουσα επίσης ότι θα γίνονται εκθέσεις ζωγραφικής. 
Ο πολυχώρος αποτελείται από:
  • μια εντυπωσιακά φαρδιά είσοδο που στολίζεται από δύο "κρεμαστούς κήπους - τοίχους και μαυρόασπρα τραπεζοκαθίσματα τύπου Belle Epoque. Τριχοειδή παχύφυλλα φυτά "στολίζουν;" τα τραπέζια ενώ η σύνθεση των φυτών στους τοίχους θα μπορούσε να είναι πιο κατάλληλη. 
  • εσωτερική αυλή με τραπέζια φαγητού και καρέκλες τύπου fast food και μια ελιά παραμελημένη
  • αρκετοί εξωτερικοί χώροι (ταρέτσες - μπαλκόνια) με τραπεζοκαθίσματα - χωρίς ενδιαφέρον, ενώ ένας τυχερός θαμώνας έχει μερική θέα στην Ακρόπολη.
Τόσο ωραίο μέρος θα μπορούσε να απογειωθεί και να γίνει το must visit της πόλης. Κρίμα.
Οι κρεμαστοί κήποι του K8 Point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου