Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Vegedeco Salad από την Mitsuki Moriyasu



Αυτή δεν είναι μια κανονική τούρτα. Είναι μια σαλάτα όπου τα λαχανικά έχουν τοποθετηθεί σε στρώσεις, έχει διακοσμηθεί και έχει "χτιστεί" σαν γλυκιά τούρτα. Η ονομασία αυτής Vegedeco Salad (Vegetable Decoration Salad).

press1 
Πάλι από την Ιαπωνία η πρωτοπορία αυτή τη φορά στο food styling. Η Ιάπωνας food stylist Mitsuki Moriyasu ανατρέπει την εικόνα της κλασσικής σαλάτας και την μετατρέπει σε λαχταριστή τούρτα. Χρησιμοποιώντας για παντεσπάνι αλεύρι σόγιας, φρέσκα-βιολογικά λαχανικά, φρούτα και ξηροκάρπια, δημιουργεί τις τουρτοσαλάτες του αλλά και μεμονωμένες πάστες. Οι τουρτοσαλάτες επενδύονται με τυρί κρέμα ή tofu χρωματισμένα με φυσικές βαφές από λαχανικά.
 
Ανάρπαστες γίνονται η δημιουργίες της στο Vegedeco Salad® Cafe στην πόλη Nagoya της Ιαπωνίας. Οι πελάτες μπορούν να διαλέξουν ένα κομμάτι τούρτας για 735 yen ($6.50), ή ένα ολόκληρο μενού από 856 yen ($7.60), το οποίο συνοδεύεται από ένα κομμάτι τούρτας λαχανικών και μια κούπα τσαγιού λαχανικών -“Vegedrop Tea”. Λόγω μεγάλης ζήτησης των δημιουργιών της η ευφάνταστη σεφ θα τις διαθέσει και σε άλλα εστιατόρια της Ιαπωνίας ενώ υπάρχουν και προτάσεις από εστιατόρια του εξωτερικού.

press2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου