Αυτή δεν είναι μια κανονική τούρτα. Είναι μια σαλάτα όπου τα λαχανικά έχουν τοποθετηθεί σε στρώσεις, έχει διακοσμηθεί και έχει "χτιστεί" σαν γλυκιά τούρτα. Η ονομασία αυτής Vegedeco Salad (Vegetable Decoration Salad).
Πάλι από την Ιαπωνία η πρωτοπορία αυτή τη φορά στο food styling. Η Ιάπωνας food stylist Mitsuki Moriyasu ανατρέπει την εικόνα της κλασσικής σαλάτας και την μετατρέπει σε λαχταριστή τούρτα. Χρησιμοποιώντας για παντεσπάνι αλεύρι σόγιας, φρέσκα-βιολογικά λαχανικά, φρούτα και ξηροκάρπια, δημιουργεί τις τουρτοσαλάτες του αλλά και μεμονωμένες πάστες. Οι τουρτοσαλάτες επενδύονται με τυρί κρέμα ή tofu χρωματισμένα με φυσικές βαφές από λαχανικά.
Ανάρπαστες γίνονται η δημιουργίες της στο Vegedeco Salad® Cafe στην πόλη Nagoya της Ιαπωνίας. Οι πελάτες μπορούν να διαλέξουν ένα κομμάτι τούρτας για 735 yen
($6.50), ή ένα ολόκληρο μενού από 856 yen ($7.60), το οποίο συνοδεύεται από ένα κομμάτι τούρτας λαχανικών και μια κούπα τσαγιού λαχανικών -“Vegedrop Tea”.
Λόγω μεγάλης ζήτησης των δημιουργιών της η ευφάνταστη σεφ θα τις διαθέσει και σε άλλα εστιατόρια της Ιαπωνίας ενώ υπάρχουν και προτάσεις από εστιατόρια του εξωτερικού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου