Υλικά: 1 κιλό φρέσκα καθαρισμένα φρούτα, 1κουταλιά σούπας χυμο λεμονιού
Ο χυμός του λεμονιού βοηθά να μην
μαυρίσουν τα λευκά φρούτα ή να διατηρηθεί το έντονο χρώμα των κόκκινων φρούτων.
Παρασκευή: Χωρίς ίχνος ζάχαρης και νερού βράζουμε τα φρούτα με το λεμόνι σε χαμηλή φωτιά σε σκεπασμένη κατσαρόλα έως ότου μαλακώσουν. Τα πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ ή στο μπλέντερ και έτσι φτιάχνουμε ένα φρουτένιο σιρόπι
παχύρευστο και νοστιμότατο.
Συμβουλή: Αν θέλετε να αρωματίσετε τον πολτό με ροδόνερο, ανθόνερο ή όποιο άλλο
υγρό, προσθέστε το στο τέλος στην κατσαρόλα. Αν βάλετε φρέσκα μυρωδικά
για άρωμα, πχ αρμπαρόριζα, βάλτε τα φύλλα στην αρχή και μετά αφαιρέστε
τα.
ΠΡΟΣΟΧΗ:
- να μην φτάσει μέχρι τα όρια του χαρτιού και τρέξει έξω
- να μην είναι παχειά στρώση αλλά ίσα να κρύβεται η διαφάνεια του χαρτιού
Συμβουλή: Μπορούμε να προσθέσουμε ξερά τριαντάφυλλα ή ξηρούς καρπούς λεπτοτριμμένους ή σποράκια (σουσάμι) πάνω στον υγρό πολτό.
Τοποθετώ τα ταψάκια στο φούρνο στην χαμηλότερη θερμοκρασία αέρα για αρκετές ώρες (όλο το βράδυ;) και τα βγάζω όταν ακουμπώντας το δεν κολλάει στο δάχτυλο.
Συμβουλή: Αν δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσετε άμεσα, τυλίξτε το σε ρολό στο χαρτί ή σε διάφανη μεμβράνη και φυλάξτε το σε δοχείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου