Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Η ευτυχία φτιάχνεται στο ...σπίτι!

Το σπίτι είναι ο χώρος μέσα στον οποίο ζούμε κι έτσι δεν γίνεται να μην επηρεάζει την ψυχοσύνθεσή μας, τη φιλοσοφία μας και τον τρόπο που υποδεχόμαστε την κάθε μέρα μας.
Υπάρχουν άνθρωποι που είναι πολύ ευτυχισμένοι και χαρούμενοι, άνθρωποι που ξυπνάνε πάντα με ένα χαμόγελο στα χείλη τους. Άλλωστε στις δύσκολες το να μάθουμε πώς να είμαστε πιο ευτυχισμένοι είναι κάτι το απολύτως απαραίτητο. 



Φτιάξτε τη δική σας ευτυχία με λίγες απλές κινήσεις στο σπίτι.


Ακαταστασία Η τάξη μέσα στο σπίτι δεν είναι απλά μια δουλειά που πρέπει να προγραμματίζετε κάθε 1 ή 2 εβδομάδες. Είναι τρόπος ζωής. Είναι καλό να βάζετε σε τάξη το σπίτι σας και να μην αφήνετε να συσσωρεύονται πολλά πράγματα και δουλειές καθώς αυτό δημιουργεί μεγάλο άγχος. 
Βάλτε πρόγραμμα κι αποκτήστε πειθαρχία όσον αφορά την τάξη στο σπίτι σας.

Αποκτήστε χόμπι Τα χόμπι υπάρχουν για να μας βοηθούν να χαλαρώνουμε και να ηρεμούμε το μυαλό μας. Βρείτε ένα χόμπι, αν δεν έχετε ήδη, που θα μπορούσατε να κάνετε ακόμα και μέσα στο σπίτι σας. Το πλέξιμο, η κηπουρική, η φωτογραφία είναι μόνο λίγα από αυτά που θα μπορούσατε να κάνετε μέσα στο σπίτι σας. Σύμφωνα με τους επιστήμονες οι χαρούμενοι άνθρωποι στην πλειοψηφία τους έχουν τουλάχιστον ένα χόμπι.

Vintage έπιπλα Μπορεί τα vintage έπιπλα να είναι πλέον μόδα, αλλά υπάρχει ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο σε αυτά. Έχουν ιστορία, και αυτό δημιουργεί όμορφα συναισθήματα σε όλους τους ανθρώπους που τα έχουν σπίτι τους. 
Ένα vintage κομμάτι που αποκτήσατε, για παράδειγμα, από τη γιαγιά σας, θα σας θυμίζει εκείνη και τις όμορφες αναμνήσεις που έχετε από τα παιδικά σας χρόνια. 



Φυτά Τα φυτά δίνουν ευτυχία στους ανθρώπους απλά και μόνο με την παρουσία τους σε έναν χώρο, αλλά βοηθάνε ακόμα περισσότερο όταν ασχοληθείτε με αυτά. Τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί και το να τα φροντίζετε και να τα βλέπετε να μεγαλώνουν και να ανθίζουν με τη βοήθειά σας είναι κάτι που σίγουρα θα σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα.

Μην κρατάτε πράγματα για μια ξεχωριστή μέρα Όλοι μας συνηθίζουμε να κρατάμε ένα καλό κρασί, ένα όμορφο κερί, ένα ωραίο ρούχο για να τα χρησιμοποιήσουμε μια ξεχωριστή μέρα. Δεν χρειάζεται! Στρώστε τα καλά σεντόνια, φάτε στα καινούρια πιάτα, φορέστε εκείνη τη μπλούζα που κρατούσατε για μια ξεχωριστή έξοδο. Ζήστε με όλο σας το είναι και ευχαριστηθείτε όποια μικρή πολυτέλεια μπορεί να έχετε στο σπίτι σας. Χρίστε τη σημερινή μέρα ως ξεχωριστή και χρησιμοποιήστε όλα όσα κρατούσατε καιρό.



Η ευτυχία είναι μια κατάσταση που δημιουργείται από τις σκέψεις που έχουμε μέσα στο μυαλό μας. Οι σκέψεις καθορίζονται από εμάς τους ίδιους και άρα μια μεταβολή σε αυτές θα δημιουργήσει τα ανάλογα συναισθήματα. Πριν λοιπόν ξεκινήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο σπίτι και την καθημερινότητά σας συνειδητοποιήστε πως εσείς είστε τα αφεντικά του μυαλού σας και σαν αφεντικά πρέπει να είστε πειθαρχημένοι.

Και μην ξεχνάτε Δεν υπάρχουν συνηθισμένες στιγμές. Αυτή είναι μια ιδέα που αν την ακολουθήσετε θα σας κάνει πραγματικά πολύ ευτυχισμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου