Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Συνταγές της Μαργαρίτας, σεφ του restauRunIt

Τυχερή η Μαργαρίτα Σπανού και ακόμα πιο τυχεροί ήταν αυτοί που έφαγαν από τα χεράκια της. Για την Μαργαρίτα, η αγάπη για την μαγειρική και το πάθος για δημιουργία, ήταν το διαβατήριο για τη συμμετοχή της στο restauRunIt. Την επέλεξαν, έκανε πρόβα "γνωριμίας" στο εστιατόριο Οξύμωρον και το σεφ του για να παρουσιάσει τελικά τις δημιουργίες της την προηγούμενη εβδομάδα (17 και 18/2). Μιλώντας με την Μαργαρίτα, συνειδητοποίησα πόσο σημαντικό είναι όταν τα όνειρά μας γίνονται πραγματικότητα και πόσο ωραίο είναι όταν μπορούμε να αποκτάμε καινούριες θετικές εμπειρίες. Η Μαργαρίτα θα ξαναμαγειρέψει αυτό το μενού στο Οξύμωρον την Τετάρτη 24/2 και την Πέμπτη 25/2. Ακολουθούν οι συνταγές των κύριων πιάτων που μπορείτε να γευτείτε.

Κριθαρότο με γαρίδες και φέτα τριμμένη 

Υλικά: 1 λίτρο Ζωμός λαχανικών - γαρίδας, 5-6 κλωστές κρόκο Κοζάνης, 1 κρεμμύδι και 2 σκελίδες σκορδάκι πολύ ψιλοκομμένα, 2 κούπες κριθαράκι, 15 γαρίδες King size καθαρισμένες, 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1/2 ποτηράκι κρασί (για σβήσιμο), 1 κ.γ. πελτές ντομάτας, λίγη φέτα, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση: Αφήνω τον ζωμό λαχανικών-γαρίδας να πάρει μία βράση και προσθέτω 5-6 κλωστές κρόκο Κοζάνης. Το ανακατεύω και το διατηρώ ζεστό σε πολύ χαμηλή φωτιά. Σοτάρω το κρεμμύδι και αφού μαλακώσει προσθέτω τις γαρίδες και το σκόρδο. Μετά από 1-2 λεπτά το κριθαράκι μέχρι να γυαλίσει.Αφού γυαλίσει προσθέτω 1κ.γ. πελτέ ντομάτας και ανακατεύω πολύ καλά μέχρι να κοκκινίσει το κριθαράκι. Αρχίζω σιγά σιγά να ρίχνω τον ζωμό (κουτάλα - κουτάλα όχι όλα μαζί) και να ανακατεύω καλά, συνεχίζω την ίδια διαδικασία μέχρι να γίνει το κριθαράκι αλ ντεντε. Σβήνω τη φωτιά και προσθέτω 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να λιώσει.Σερβίρω με τριμμένη φετούλα και πιπεράκι φρεσκοτριμμένο.




Κοτόπουλο μεθυσμένο 

Υλικά: 2 κομμάτια στήθος κοτόπουλο, 1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες, 1 πιπεριά κέρατο πράσινη σε στικάκια, 1 πιπεριά κέρατο κόκκινη σε στικάκια, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο (στο τέλος), 1 μπουκάλι μπύρα 
 
Εκτέλεση: Κόβω το κοτόπουλο σε μπουκίτσες και το σοτάρω σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτω το κρεμμύδι και τις πιπεριές και συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν. Αλάτι - πιπέρι - ρίγανη. Ρίχνω τη μπύρα, αφήνω να πάρει μία βράση και χαμηλώνω τη φωτιά. Το αφήνω να σιγοβράζει μέχρι να δέσει η σάλτσα. Βγάζω από τη φωτιά και προσθέτω το φρέσκο βούτυρο. Σερβίρω με πουρέ πατάτας ή ρύζι.   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου