Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Αθηναϊκή βιβλιοθήκη comics

Το πρώτο της κεράκι για τον 1 χρόνο λειτουργίας σβήνει η μοναδική στο είδος της δανειστική βιβλιοθήκη comics της Αθήνας η Athens Comics Library. Ανήκοντας σε μια γενιά που μεγάλωσε με την προσμονή του επόμενου τεύχους του Μίκυ Μάους, του Μπλέικ, του Λούκυ Λουκ, του Τεν-Τεν και του Αστερίξ, η είδηση χτύπησε το κουδουνάκι της μνήμης των παιδικών μου χρόνων. Τότε είχαμε μόνο 2 κρατικά κανάλια τηλεόρασης, οπότε το διάβασμα βιβλίων και κόμικς μας έδιναν πολλά ερεθίσματα για ονειροπολήσεις και ταξίδια στο χώρο της φαντασίας.

Η Athens Comics Library στεγάζεται στο Impact Hub Athens, στο κελάρι ενός ιστορικού κτιρίου αρχιτεκτονικής του Ερνέστου Τσίλερ, και λειτουργεί ως δανειστική βιβλιοθήκη comics . Επίσης φιλοξενεί στους χώρους της εκθέσεις, ομιλίες, παρουσιάσεις και σεμινάρια (απευθυνόμενα σε εκπαιδευτικούς και κοινό), με στόχο την ενημέρωση, τη δημιουργική αλληλεπίδραση και την εξοικείωση των ενδιαφερομένων. Παράλληλα αποτελεί χώρο συνάντησης Ελλήνων δημιουργών comics.

Athens Comics Library place

Η Athens Comics Library διαθέτει στα ράφια της μια συλλογή με περισσότερους από 2.500 τίτλους και αποτελείται από ελληνικά comics, αμερικανικά graphic novels, ευρωπαϊκά BD και manga. Υπάρχουν επιλεγμένοι τίτλοι, οι οποίοι απευθύνονται σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς. Η συλλογή θα εμπλουτιστεί με περισσότερα θεωρητικά βιβλία για την Ένατη Τέχνη, καθώς και ξενόγλωσσα comics από όλον τον κόσμο. Ο ηλεκτρονικός κατάλογος της Athens Comics Library είναι διαθέσιμος εδώ. Οι συνδρομητές της βιβλιοθήκης θα έχουν πρόσβαση σε 12.000 ψηφιακούς τίτλους μέσω της Ιverse Media.

spider-manΑπό 3/2/16 ο σούπερ ήρωας Spider - Man θα έχει την τιμητική του.
Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή
τηλ: 210 3210146 , Τρίτη ως Παρασκευή ανοιχτά από 16.00 έως 20.00 και Σάββατο 11.00 έως 16.00

Source: http://www.alimosonline.gr/9666-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου