Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Ξεγελάστε το σώμα σας!

Όταν ήσασταν παιδιά, σίγουρα γνωρίζατε να κάνετε διάφορα κόλπα χρησιμοποιώντας το σώμα σας. 
Τώρα, ως ενήλικες, μπορείτε ακόμα να εφαρμόσετε διάφορα κόλπα που θα λειτουργήσουν θεραπευτικά για την υγεία σας
Θέλετε να απαλλαγείτε από κάποια ενόχληση στον λαιμό?
Να σταματήσετε τον πονοκέφαλο μέσα σε λίγα λεπτά?
Οι παρακάτω δοκιμασμένες μέθοδοι θα σας βοηθήσουν να «ξεγελάσετε» το σώμα σας και να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα (να ανακουφιστείτε από τον πόνο ή απλώς να διασκεδάσετε).

Απαλλαγείτε από το γαργαλητό στον λαιμό σας
Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε είναι ο εξής: ξύστε το αυτί σας. Ο Scott Schaffer, πρόεδρος του Κέντρου Εξειδίκευσης Ωτολαρυγγολογίας στο Νιου Τζέρσεϊ, αναφέρει τα εξής: «Όταν τα νεύρα στο αυτί διεγείρονται, δημιουργείται ένα αντανακλαστικό στον λαιμό που προκαλεί μυϊκό σπασμό. Αυτός ο σπασμός ανακουφίζει από το γαργαλητό».

Ενισχύστε την ακοή σας
Αν βρίσκεστε σε ένα μπαράκι και κουβεντιάζετε με κάποιο άτομο που μιλά σιγανά, είναι προτιμότερο να προσπαθήσετε να ακούσετε τι λέει με το δεξί σας αυτί. Σύμφωνα με ερευνητές από την Ιατρική Σχολή David Geffen του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, είναι αποτελεσματικότερο από το αριστερό αυτί στο να ακολουθεί τον γρήγορο ρυθμό του λόγου. Από την άλλη πλευρά, αν προσπαθείτε να αναγνωρίσετε κάποιο σιγανό τραγούδι που ακούγεται στο ασανσέρ, στρίψτε το αριστερό αυτί σας προς τη μουσική. Το αριστερό αυτί έχει μεγαλύτερη ικανότητα να αναγνωρίζει μουσικούς ήχους.

Ηρεμήστε με κρύο νερό
Αποκτήστε τον έλεγχο του νευρικού σας συστήματος. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και ρίξτε κρύο νερό στο πρόσωπό σας. Αυτό διεγείρει το καταδυτικό αντανακλαστικό, το οποίο διαθέτουν γενετικά όλα τα θηλαστικά συμπεριλαμβανομένων και των ανθρώπων. Η χαμηλή θερμοκρασία του νερού και το κράτημα της αναπνοής αναγκάζει επίσης το σώμα σας να θεωρήσει ότι καταδύεται μέσα σε κρύο νερό. Αυτό το αντανακλαστικό σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το οξυγόνο πιο αποτελεσματικά.

Καταπιείτε πιο εύκολα τις κάψουλες των συμπληρωμάτων διατροφής
Αυτές οι τεράστιες κάψουλες των συμπληρωμάτων διατροφής μερικές φορές αποτελούν πρόβλημα. Θέλετε να καταπίνετε περισσότερες από μία κάθε φορά χωρίς να πνίγεστε; Δοκιμάστε το παρακάτω τέχνασμα: κρατήστε λίγο νερό στο στόμα σας και γείρετε το κεφάλι σας μπροστά αντί για πίσω. Η κάψουλα θα επιπλεύσει και θα πάει στο πίσω μέρος του λαιμού σας, έτοιμη να την καταπιείτε.

Αποσυμφορίστε τη μύτη σας
Ξεχάστε τα φάρμακα αποσυμφόρησης. Υπάρχει μια ευκολότερη, γρηγορότερη και φθηνότερη θεραπεία για να ανακουφιστείτε από τη βουλωμένη μύτη: πιέστε εναλλάξ με τη γλώσσα τον ουρανίσκο σας και το σημείο ανάμεσα στα φρύδια σας με το δάχτυλό σας. Σύμφωνα με τη Lisa Destefano, επίκουρη καθηγήτρια στη Σχολή Οστεοπαθητικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, αυτή η κίνηση κάνει την ύνιδα, η οποία περνά από τις ρινικές διόδους μέχρι το στόμα, να κινείται μπρος-πίσω. Η κίνηση μειώνει τη συμφόρηση και μετά από 20 δευτερόλεπτα θα νιώσετε τα ιγμόρειά σας να ανοίγουν.

Απαλλαγείτε από τον πονόδοντο.
Απλώς τρίψτε λίγο πάγο στο πάνω μέρος του χεριού σας στο σημείο που σχηματίζει V ανάμεσα στον αντίχειρα και τον δείκτη. Σε μια καναδική μελέτη διαπιστώθηκε ότι αυτή η τεχνική μειώνει τον πονόδοντο κατά 50% σε σύγκριση με την εφαρμογή της χωρίς πάγο. Οι νευρικές απολήξεις στη βάση της συγκεκριμένης περιοχής διεγείρουν μια περιοχή του εγκεφάλου που μπλοκάρει τα σήματα πόνου από το πρόσωπο και τα χέρια.

Θεραπεύστε τα εγκαύματα
Σε περίπτωση που κάψετε κατά λάθος το δάχτυλό σας στο μάτι της κουζίνας, καθαρίστε το δέρμα και πιέστε το ελαφρά με τις άκρες των δαχτύλων του άλλου σας χεριού. Ο δρ Destefano λέει ότι ο πάγος ανακουφίζει από τον πόνο πιο γρήγορα, αλλά δεδομένου ότι αυτή η φυσική μέθοδος κάνει το καμένο δέρμα να επιστρέψει στην κανονική του θερμοκρασία, είναι λιγότερο πιθανό να βγάλει φουσκάλα.

Σταματήσετε τη ζαλάδα
Αν ζαλίζεστε, ακουμπήστε το χέρι σας σε κάτι σταθερό. Το μέρος του αυτιού σας που είναι υπεύθυνο για την ισορροπία – το κυπέλλιο – επιπλέει σε ένα υγρό που έχει την ίδια πυκνότητα με το αίμα. «Καθώς το αλκοόλ αραιώνει το αίμα στο κυπέλλιο, η κυπέλλιο γίνεται λιγότερο πυκνό και ανυψώνεται», λέει ο δρ Schaffer. Αυτό μπερδεύει τον εγκέφαλο. Η πληροφορία μέσω της αφής από ένα σταθερό αντικείμενο δίνει στον εγκέφαλο μια δεύτερη γνώμη κι έτσι βελτιώνεται η ισορροπία σας. Τα νεύρα του χεριού είναι πιο ευαίσθητα κι αυτό είναι πιο αποτελεσματικό από τη συμβατική μέθοδο του να στηρίζετε τα πόδια σας στο πάτωμα.

Απαλλαγείτε από τις σουβλιές στα πλευρά σας
Αν είστε σαν τους περισσότερους ανθρώπους, όταν τρέχετε εκπνέετε καθώς το δεξί σας πόδι χτυπά στο έδαφος. Με αυτόν τον τρόπο ασκείται πίεση στο συκώτι (που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του σώματος), το οποίο στη συνέχεια τραβά το διάφραγμα και προκαλεί σουβλιές στα πλευρά, σύμφωνα με το βιβλίο «The Doctors Book of Home Remedies for Men». Η λύση: εκπνεύστε καθώς το αριστερό πόδι σας χτυπά στο έδαφος.

Σταματήστε τη ρινορραγία
Βάλτε λίγο βαμβάκι στα ούλα στο πάνω μέρος του στόματος ακριβώς πίσω από το μικρό βαθούλωμα που υπάρχει κάτω από τη μύτη σας και πιέστε το δυνατά. «Οι περισσότερες ρινορραγίες προέρχονται από το μπροστινό μέρος του διαφράγματος, τον χόνδρο που χωρίζει τη μύτη», λέει ο δρ Peter Desmarais, ωτορινολαρυγγολόγος στο νοσοκομείο Entabeni του Ντάρμπαν στη Νότια Αφρική. «Η πίεση σε αυτό το σημείο θα σας βοηθήσει να σταματήσετε την αιμορραγία».

Επαναφέρετε τον φυσιολογικό ρυθμό της καρδιάς σας
Προσπαθείτε να τα βγάλετε πέρα με το άγχος του πρώτου ραντεβού; Φυσήξτε τον αντίχειρά σας. Σύμφωνα με τον δρα Ben Abo, ειδικό στα επείγοντα περιστατικά στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ, το πνευμονογαστρικό νεύρο που ρυθμίζει τον καρδιακό ρυθμό μπορεί να ελεγχθεί μέσω της αναπνοής. Με αυτή τη μέθοδο θα ανακτήσετε τον φυσιολογικό ρυθμό της καρδιάς σας.

Ενεργοποιήστε ένα άκρο σας που έχει μουδιάσει
Αν νιώσετε ότι το χέρι σας μουδιάζει όταν οδηγείτε ή κάθεστε σε περίεργη στάση, κουνήστε το κεφάλι σας δεξιά-αριστερά. Η κίνηση αυτή θα σας απαλλάξει από τις σουβλιές σε λιγότερο από 1 λεπτό, σύμφωνα με τον δρα Destefano. Αν το χέρι ή το μπράτσο σας μυρμηγκιάζει, αυτό οφείλεται συχνά στην πίεση στα νεύρα του αυχένα σας. Χαλαρώνοντας τους συγκεκριμένους μυς, απελευθερώνεται η πίεση. Η πίεση στα νεύρα χαμηλά στο σώμα επηρεάζει τα πόδια, γι’ αυτό αν τα νιώθετε μουδιασμένα σηκωθείτε και περπατήστε.

Ανακουφιστείτε άμεσα από την ημικρανία
Την επόμενη φορά που θα ετοιμάζεστε να πάρετε χάπια για να απαλλαγείτε από τον πονοκέφαλο, χρησιμοποιήστε τον αντίχειρα και τον δείκτη του χεριού σας και πιέστε τον μυ στην περιοχή ανάμεσα από τα 2 αυτά δάχτυλα (τοποθετήστε τον αντίχειρα στο πάνω μέρος του χεριού και τον δείκτη στο κάτω) και πιέστε για 2 λεπτά. Επαναλάβετε τη διαδικασία. Οι περισσότεροι πονοκέφαλοι και ημικρανίες σταματούν μετά από μόλις 4 λεπτά. Αυτό το σημείο πίεσης Σιάτσου εμποδίζει τον πονοκέφαλο διαχέοντας το στάσιμο Ki (δηλαδή τη μπλοκαρισμένη ενέργεια) και κάνοντας το αίμα να ρέει στο κεφάλι, τον λαιμό και σε άλλα μέρη του σώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου