Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Αβοκάντο... Νέες ιδέες!

Βαρεθήκατε να τρώτε το αβοκάντο μόνο σε σαλάτες; 
Πώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε εναλλακτικά;

Εδώ θα βρείτε κάποιες πρωτότυπες ιδέες για να χρησιμοποιήσετε αυτό το φρούτο-θαύμα. 


Χρησιμοποιήστε το αντί για ψωμί
Όχι σε ψωμί-αλλά αντί για αυτό. Απλά κόψτε ένα (αξεφλούδιστο) αβοκάντο στη μέση, αφαιρέστε το κουκούτσι, λίγο από το εσωτερικό της σάρκας του, ώστε να έχετε χώρο και σπάστε ένα αυγό μέσα. Βάλτε το στο φούρνο αρκετά για να ψηθούν τα αυγά. Ρίξτε από πάνω λίγο πιπέρι και αλάτι και έχετε ένα νόστιμο, γεμάτο πρωτεΐνη γεύμα.



Τηγανητό αβοκάντο
Κόψτε το αβοκάντο σε λωρίδες και κυλήστε τις σε ψίχουλα ψωμιού, κουρκούτι ή βρώμη. Απλώστε τα σε μια στρώση σε  αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς να ακουμπούν το ένα το άλλο και τηγανίστε τα για λίγο σε ελαιόλαδο πριν τα ψήσετε στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά. Πασπαλίστε με λίγο αλάτι και πιπέρι πριν τα σερβίρετε.

Σος για σαλάτα
Χτυπήστε στο μπλέντερ αβοκάντο με ελαιόλαδο, ξύδι, μουστάρδα και λίγα αρωματικά και θα έχετε ετοιμάσει ένα κρεμώδες πεντανόστιμο dressing. 
Για πιο εξεζητημένη γεύση, προσθέστε λίγο ταχίνι και λεμόνι.

Προσθέστε το σε ένα smoothie
Το αβοκάντο προσφέρει μια υπέροχη κρεμώδη υφή στα smoothies. 
Λίγο αβοκάντο συνδυασμένο με μπανάνα, ή μούρα και τροπικά φρούτα θα δώσει γλυκύτητα και υφή, επιτρέποντας σας να προσθέσετε και τα λαχανικά που θέλετε. Αποτελεί έναν ενδιαφέροντα τρόπο να κάνετε το smoothie σας να έχει περισσότερο γεύση επιδόρπιου. 



Σάλτσα πέστο
Σε ένα μίξερ, ανακατέψτε λίγα λαχανικά της επιλογής σας, λίγες σκελίδες ωμού σκόρδου, μια χούφτα ψημένων ξηρών καρπών (αμύγδαλα, καρύδια, φιστίκια) και μισό αβοκάντο. Βάλτε τη σάλτσα σε μακαρόνια ή αλείψτε σε ψωμί για ένα νόστιμο, αποτοξινωτικό σνακ.

Βrownies με αβοκάντο
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το λάδι με αβοκάντο στην αγαπημένη σας συνταγή για brownie. Ετοιμάστε κανονικά το μείγμα και αλλάξτε το βούτυρο ή το λάδι με αβοκάντο (αν η συνταγή λέει 1 φλιτζάνι λάδι, εσείς προσθέστε ένα φλιτζάνι λιωμένο αβοκάντο). Ανακατέψτε καλά και ψήστε όπως ακριβώς συνηθίζετε.



Φτιάξτε πρωινό
Το «overnight oats» αρκετά κοινό πρωινό στο εξωτερικό, είναι στην ουσία μούσλι ή βρώμη σε ένα μπολ γάλα ή γιαούρτι, φτιαγμένο από το προηγούμενο βράδυ, ώστε το επόμενο πρωί να έχει βγάλει όλη τη του γεύση και τα αρώματα. Χτυπήστε στο μπλέντερ μισό αβοκάντο με λίγα λαχανικά, μισή μπανάνα, μια μικρή χούφτα από μούρα και λίγο νερό ή γάλα. Προσθέστε ζάχαρη ή μέλι. Προσθέστε ύστερα μισό φλιτζάνι βρώμης και όσο γάλα ή γιαούρτι θέλετε εσείς. Αφήστε το όλο το βράδυ και το πρωινό σας θα είναι πολύ ξεχωριστό και νόστιμο.

Αβοκάντο σάλτσα ή dip
Αν θέλετε να αποφύγετε τη μουστάρδα ή το γιαούρτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αβοκάντο. Απλά χτυπήστε το σε ένα μπλέντερ με λίγο αλάτι και/ή λάδι και θα έχετε έτοιμη μια συνοδευτική σάλτσα.



Για να πήζετε τις σούπες
Συνήθως, πήζουμε τις σούπες μας προσθέτοντας όσο αλεύρι χρειάζεται και λίγο βούτυρο. Αλλά το αβοκάντο επίσης μπορεί να χρησιμεύσει σε αυτό! Φτιάξτε τη σούπα σας ως συνήθως και μπορείτε είτε να το γυρίσετε όλο σε ένα μπλέντερ ή τη μισή σούπα, με μισό ή ένα ολόκληρο αβοκάντο (ανάλογα με την ποσότητα της σούπας). Ανακατέψτε μέχρι να γίνει κρεμώδης και μετά ανακατέψτε με την υπόλοιπη σούπα.

Μους σοκολάτας
Χτυπήστε στο μίξερ λίγο αβοκάντο με κακάο, γλυκαντικό της επιλογής σας, εκχύλισμα βανίλιας, αλάτι και ετοιμάστε ένα υπέροχο επιδόρπιο. Αυτή είναι η βασική συνταγή, αλλά μπορείτε να βρείτε πολλές δημιουργικές εναλλακτικές. Γεύση πορτοκαλιού; Προσθέστε λίγο χυμό πορτοκάλι. Ή μπορείτε να δώσετε μια έντονη γεύση κανέλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου