Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Food Sherlocks. Μία νέα εφαρμογή σωστής διατροφής!

Μια πανέξυπνη και βραβευμένη ελληνική εφαρμογή για όσες και όσους έχουν μανία με την υγιεινή διατροφή, για όσες και όσους προσπαθούν να χάσουν κιλά... και όχι μόνο!





Όλοι ξέρουμε πως είναι... τρώς λαχανικά, άπαχο κρέας, πεινάς όλη την εβδομάδα και το Σαββατοκύριακο σε καλούν οι κολλητοί σου για φαγητό έξω. 

Λίγο το ότι πεινάς, λίγο το ότι η παρέα δεν προσέχει, είναι οι λόγοι που μπορεί να ξεφύγεις εντελώς από το πλάνο σου και να φας κάτι που δεν πρέπει (πράγμα που θα μετανιώσεις την επόμενη ημέρα). 
Με την εφαρμογή Food Sherlocks είναι σαν να έχεις έναν διατροφολόγο μαζί σου. 
Έχει δημιουργηθεί από μία ομάδα επιστημόνων (κυρίως διατροφολόγους) οι οποίοι έχουν εξερευνήσει σε βάθος το μενού των αγαπημένων μας εστιατορίων και μας προτείνουν τι να πάρουμε, αν βρισκόμαστε σε δίαιτα.
Την έμπνευση την είχαν οι αδελφές Η Νάσια και η Ειρήνη Πασχαλέρη, οι οποίες δημιούργησαν ένα application στο οποίο αρχικά διαλέγεις τον τόπο διαμονής σου (μέχρι στιγμής οι δυνατές επιλογές είναι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η Μύκονος), μετά το μαγαζί που θέλεις να πας και έτσι βλέπεις ποιες είναι οι υγιεινές και διαιτητικές προτάσεις στο κάθε μαγαζί.


Οι επιλογές σου, επίσης, δεν περιορίζονται μόνο σε εστιατόρια, καθώς μπορείς να τους συμβουλευτείς και για café, ξενοδοχεία, ταβέρνες ακόμη και σουβλατζίδικα.
Πρέπει να τονίσουμε οτι οι διατροφικές συμβουλές δεν απευθύνονται μόνο σε άτομα που κάνουν δίαιτα, αλλά και σε διαβητικούς, ανθρώπους με χοληστερίνη, εγκύους, αθλητές, παιδιά, ηλικιωμένους, κλπ.
Επιπλέον, οι Food Sherlocks, έχουν φτιάξει ένα πρόγραμμα, αναλύοντας το φαγητό του καταλόγου και προτείνοντας σου λύσεις για μετά την άσκηση, το βραδινό γεύμα, την υγιεινή «αμαρτία», την χορτοφαγία, ακόμη και την νηστεία.
Το πρακτικό στην εφαρμογή είναι πως σου βρίσκει και τα μαγαζιά που βρίσκονται κοντά στην τοποθεσία που βρίσκεσαι, ώστε αν δεν ξέρεις που να πας να δεις τις επιλογές τους και να διαλέξεις. 

Αυτό που προσωπικά μου αρέσει περισσότερο είναι οτι ανεξάρτητα απ’ τις οικονομικές συνθήκες της χώρας μας, ξεπετιούνται αξιόλογα start ups. 
Μπράβο στα κορίτσια που τόλμησαν και πέτυχαν.

Food Sherlocks, διαθέσιμο δωρεάν στο Google play & στο App Store
http://www.foodsherlocks.com/el/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου