Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

H ζεστή σοκολάτα σε επτά μέρη του κόσμου!

Λοιπόν σήμερα θα σας ανοίξω την όρεξη και είμαι σίγουρη οτι αφού διαβάσετε αυτή την ανάρτηση θα αρχίσετε να λιγουρεύεστε ζεστή σοκολάτα!

Η ζεστή σοκολάτα είναι ό,τι πρέπει για το κρύο και την απολαμβάνουμε πολύ! 
Σε κάποιες χώρες την προτιμούν αρκετά διαφορετική, δημιουργώντας πεντανόστιμες διαφορετικές εκδοχές. 

Βέλγικη ζεστή σοκολάτα


Το μυστικό για να φτιάξει κάποιος την τέλεια βέλγικη ζεστή σοκολάτα είναι να χρησιμοποιήσει και bitter και ημίγλυκη και σοκολάτας γάλακτος, όπως επίσης και λίγο αλάτι και κανέλα.


Ζεστή σοκολάτα chai, Ινδία

H ινδική ζεστή σοκολάτα chai περιλαμβάνει διάφορα μπαχαρικά, όπως τζίντζερ, κανέλα και κάρδαμο, αλλά αυτό που την κάνει ακόμα πιο ξεχωριστή είναι η λευκή σοκολάτα της.

Champurrado, Μεξικό

Το Champurrado είναι ένα παραδοσιακό μεξικάνικο ρόφημα.
Αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι ότι έχει τραγανιστή υφή χάρη στο συστατικό-κλειδί που περιέχει, το οποίο είναι το masa harina, δηλαδή μεξικάνικη ζύμη που χρησιμοποιείται για την παρασκευή τορτίγιας.

Cioccolata Calda, Ιταλία


Η ιταλική βερσιόν της ζεστής σοκολάτας είναι διάσημη για την πυκνότητά της, καθώς είναι παχύρρευστη και για να την καταναλώσει κάποιος, χρειάζεται κουτάλι. Είναι παρόμοια με το μεξικάνικο champurrado, με συστατικό κλειδί το άμυλο καλαμποκιού, το οποίο χαρίζει στο ρόφημα την πηχτή υφή του.

Κολομβιανή ζεστή σοκολάτα


Η κολομβιανή σοκολάτα συνδυάζει σοκολάτα και τυρί (χαλούμι, παρμεζάνα κ.ο.κ.). Γλυκό και αλμυρό για πολλούς είναι αξεπέραστος συνδυασμός, ενώ πέραν του τυριού, η σοκολάτα αυτή περιλαμβάνει κανέλα και μέλι.

Tsokolate, Φιλιππίνες


H tsokolate είναι διάσημη για την πλούσια κοκκώδη υφή της και τον αφρό της. Φτιάχνεται από τούβλα κακάο, γνωστά ως tablea, τα οποία ζεσταίνονται με γάλα και ανακατεύονται μαζί μέχρι να διαλυθούν. Τα εναπομείναντα κομμάτια του tablea τα χτυπούν για να δημιουργήσουν τον αφρό και την υφή κόκκων που αφήνει στο στόμα.

Ουγγαρέζικη ζεστή σοκολάτα


Πρόκειται για μια απλή συνταγή ζεστής σοκολάτας με μια διαφορά: περιέχει ουγγαρέζικη πάπρικα, λευκό πιπέρι και τριμμένο γαρίφαλο. Στο τέλος τη χτυπούν, προκειμένου να πετύχουν ένα αφρώδες τελείωμα, πριν την απολαύσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου