Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Επειδή το σινεμά είναι στάση ζωής!

Δύο ταινίες που κατά την γνώμη μου είναι μαθήματα ζωής η κάθε μία για τους δικούς της λόγους παίζονται αυτόν τον καιρό στο αγαπημένο σινεμά "Δαναός", σε ειδικές προβολές και για κάποιες μέρες.
Η πρώτη είναι "YOGANADA" το ταξίδι της αφύπνισης.


Μία ταινία, σίγουρα γι αυτούς που αγαπούν την γιόγκα αλλά πάνω απ΄όλα για αυτούς που αγαπούν την ζωή!
Ένα ντοκιμαντέρ για τον θρυλικό Παραμαχάνσα Γιογκανάντα που ταξίδεψε τη γιόγκα και τον στοχασμό στον δυτικό κόσμο του 1920 και έγινε γνωστός με το βιβλίο του
" Η αυτοβιογραφία ενός Γιόγκι" ένα σύγγραμμα που δεν αποχωρίστηκαν ποτέ άνθρωποι που αναζητούσαν ένα καλύτερο μέλλον , όπως ο Georges Harrison  των Beatles και ο ιδρυτής της Apple, Steve Jobs.

H δεύτερη,  " Αποχαιρετισμός στην γλώσσα".


Δεν την έχω δει ακόμα, αλλά θα τρέξω αφού φέρει την υπογραφή  του ανατρεπτικού και ανεξάρτητου κινηματογραφιστή Zαν - Λικ Γκοντάρ με ταινίες αριστουργήματα στο παρελθόν του, όπως από τις αγαπημένες μου την οποία, επίσης προτείνω να ψάξετε να δείτε σε βίντεο η να την κατεβάσετε ' "Η ελεγεία του έρωτα".


Πρόκειται βέβαια για ταινίες με ειδικό περιεχόμενο και τρόπο γραφής που σίγουρα δεν είναι για όποιον απλά θέλει να χαλαρώσει και να μασουλήσει ποπ κορν γιατί απλά δεν θα καταλάβει τίποτα, θα βαρεθεί και θα βρίζει.
Είναι για όποιον θέλει να σκεφτεί και πραγματικά και να απολαύσει ένα έργο τέχνης η και για όποιον θέλει να αλλάξει.
Σαν σκηνοθέτης αλλά και σαν άνθρωπος που ασχολούμαι με την έρευνα κίνησης και  ενναλλακτικής θεραπείας και με οτιδήποτε μπορεί να βελτιώσει την ζωή μας, προτείνω αυτές τις ταινίες με την απόλυτη πεποίθηση ότι πρόκειται για αριστουργήματα.
Καλή σας απόλαυση και καλό μήνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου