Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Τα πιο ακριβά παγωτά του κόσμου

Καλοκαιράκι ήρθε και το πιο δημοφιλές γλυκό της εποχής είναι το παγωτό.
Τα παρακάτω παγωτά, οι περισσότεροι από εμάς δε θα τα γευτούμε. Όμως καλού - κακού, ας υπάρχει η γνώση ... ποτέ δεν ξέρεις. Όλα διαφημίζονται ως τα πιο ακριβά, διεκδικώντας έτσι την πρωτιά.

Αποτέλεσμα εικόνας για The Frrrozen Haute Chocolate ice cream1) Σύμφωνα με τα παγκόσμια ρεκόρ Guinness το πιο ακριβό γλυκό είναι το The Frrozen Haute Chocolate ice cream ( με 2 R παρακαλώ) που κοστίζει $25,000 (£12,000), το οποίο προστέθηκε στον κατάλογο του εστιατορίου Serendipity 3, New York, USA στις 7/11/2007.
Για την παρασκευή του γλυκού χρησιμοποιείται ένα μείγμα από 28 ποικιλίες κακάο, συμπεριλαμβανομένων των 14 πιο ακριβών και εξωτικών του κόσμου. Το γλυκό διακοσμείται με 5 γρ. βρώσιμου χρυσού 23 καρατίων, ενώ σερβίρεται μέσα σε κύπελλο με χρυσή επένδυση. Η βάση του κυπέλλου είναι ένα χρυσό μπρασελέ 18 καρατίων που έχει και ένα λευκό διαμάντι 1 καρατιού. Φυσικά το τρως με χρυσό κουτάλι διακοσμημένο με διαμάντια. Εννοείται ότι τα παίρνεις σπίτι!!! Δίπλα στο κύπελλο έχει και μια μικρή έκπληξη: μια τρούφα, την μοναδική στον κόσμο La Madeline au Truffle (αξίας 250$) από το  Knipschildt Chocolatier.Το παγωτό δημιουργήθηκε με τη συνεργασία της εταιρίας πολυτελών κοσμημάτων Euphoria New York. 

Συμβουλή: Αν σχεδιάζετε να το δοκιμάσετε, θα πρέπει να το παραγγείλετε πιο πριν. Στο ίδιο εστιατόριο έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε και το παγωτό Golden Opulence που κοστίζει μόλις 1.000$, αγαπημένο των celebrities.

2) Το Glow-in-the-dark είναι το πιο ακριβό παγωτό στον κόσμο και κοστίζει 225 δολάρια η μία μπάλα παγωτού. Τι είναι όμως αυτό που κάνει το συγκεκριμένο μοναδικό;
Αποτέλεσμα εικόνας για glow-in-the-dark ice creamΣύμφωνα με τους ειδικούς είναι η πρωτεΐνη από μέδουσες που περιέχει, η οποία αντιδρά με την θερμότητα της γλώσσας και το Ph του στόματος με αποτέλεσμα να εκτοξεύει τη γεύση σε πρωτόγνωρα επίπεδα αλλά και το γεγονός ότι... φωσφορίζει. Ο Βρετανός επιχειρηματίας Charlie Francis, ίδρυσε την εταιρεία Lick Me I'm Delicious και υλοποίησε την ιδέα να κατασκευάσει παγωτό από μέδουσες σε συνεργασία με επιστήμονες από την Κίνα που κατασκεύασαν στο εργαστήριο την συγκεκριμένη πρωτεΐνη που συναντάται στις μέδουσες. Η εταιρία αυτή ειδικεύεται σε περίεργες γεύσεις (δείτε ΕΔΩ).
Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, μια μπάλα του παγωτού από μέδουσα κοστίζει 225 δολάρια με τους επιχειρηματίες, τους chefs αλλά και τους πελάτες να δείχνουν πως δεν επηρεάζονται από την τιμή αφού το πανάκριβο αυτό επιδόρπιο έχει γίνει ανάρπαστο.
Αποτέλεσμα εικόνας για black diamond ice cream3) Στο Scoopi Café, που βρίσκεται στο Ντουμπάι, μπορείτε να γευτείτε την πιο ακριβή μπάλα παγωτού.  Το παγωτό έχει το όνομα “Black Diamond” και η βάση του είναι η απλή βανίλια Μαδαγασκάρης. Όλα τα λεφτά βρίσκονται από πάνω. Το παγωτό είναι εστεμένο με Ιταλικές τρούφες, σπάνιο Ιρανικό σαφράν (11,13 το γραμμάριο) και βρώσιμες φλούδες χρυσού 23 καρατίων. Η κάθε μπάλα κοστίζει 817$. Σερβίρεται σ' ένα μπολ του Versace και το τρως με κουτάλι από τον ίδιο οίκο. Το καλό είναι ότι μπορείς να τα κρατήσεις αν θέλεις.

Από τον Απρίλιο του 2015 μόλις 2 αγόρασαν αυτό το εξεζητημένο γλυκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου