Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

La Famille Belier (2014) - κριτική ταινίας


Μια εμπορική ταινία του Γαλλικού κινηματογράφου που αξίζει να δείτε. Έξυπνοι διάλογοι, καταπληκτικές ερμηνείες, χιούμορ είναι τα δυνατά στοιχεία της ταινίας αυτής.

Αποτέλεσμα εικόνας για La famille BélierΥπόθεση: Η Οικογένεια Μπελιέ είναι μια τετραμελής οικογένεια στην επαρχία της Γαλλίας, με κύρια ασχολία τη γεωργία, κτηνοτροφία και παραγωγή τυριού. Οι γονείς και ο μικρός γιος είναι κωφάλαλοι ενώ το κεντρικό πρόσωπο η 16χρονη Πόλα κάνει τη διερμηνέα μεταξύ της οικογένειας και του έξω κόσμου. Μια μέρα ο στρυφνός καθηγητής μουσικής - χορωδίας του σχολείου καταλαβαίνει ότι η Πόλα έχει ταλέντο στο τραγούδι και την παροτρύνει να λάβει μέρος σ' έναν διαγωνισμό τραγουδιού. Η Πόλα θα πρέπει να πάρει μια μεγάλη απόφαση για τη ζωή της που θα επηρεάσει πολύ την οικογένειά της.

Η ματιά μου: "Η Οικογένεια Μπελιέ", χαρακτηριστικό δείγμα του Γαλλικού κινηματογράφου, κερδίζει τις εντυπώσεις. Συγκινητική, γρήγορη, με ανατροπές και πολύ ιδιότυπο χιούμορ. Μια οικογένεια πολύ δεμένη λόγω της ιδιαιτερότητάς της που μοιράζονται σχεδόν τα πάντα. Τίποτα δεν καταφέρνει να μείνει κρυφό (από τις σεξουαλικές σχέσεις των γονέων, την πρώτη αδιαθεσία της Πόλας μέχρι την πρώτη σεξουαλική άτυχη επαφή του γιου) που αντιμετωπίζονται με τον ιδιαίτερο τρόπο των Μπελιέ. Η ταινία κάνει συμμέτοχο τον θεατή στις σοβαρές αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή των Μπελιέ (ο πατέρας κατεβαίνει για δήμαρχος, η Πόλα απορρίπτει προσωρινά αγαπητικό, η Πόλα τραγουδάει στον διαγωνισμό τραγουδιού- κορύφωση ταινίας). Μεγάλο γέλιο προκαλούν οι συνεχείς εκρήξεις της γεμάτης ενέργειας μαμάς. Μια ταινία φτιαγμένη για να περάσει καλά ο θεατής.

Αποτέλεσμα εικόνας για Louane EmeraΟικογένεια Μπελιέ / La famille Bélier
Σκηνοθεσία: Eric Lartigau
Πρωταγωνιστούν: Louane Emera, Karin Viard, François Damiens, Eric Elmosnino
Παραγωγή: Γαλλία, Βέλγιο

Η πρωταγωνίστρια Louane Emera έλαβε το Βραβείο Σεζάρ στην κατηγορία της καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης ηθοποιού, για την ερμηνεία της στην συγκεκριμένη ταινία. Επίσης κατάφερε να φτάσει στους ημιτελικούς του Γαλλικού The Voice.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου