Υλικά:
1 πακέτο Tetragono σπαγγέτι Νο 6
10 κολοκυθάκια - τα 6 ψιλοκομμένα
1-2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 κ.σ δυόσμο ξερό ή 1/3 ματσάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
50 γρ. κουκουνάρι (το περνάω από αντικολλητικό τηγάνι να πάρει χρώμα)
ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
1-2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
Προαιρετικά 100γρ. παρμεζάνα ή 150 γρ. τριμμένη φέτα
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια για 12-13 λεπτά. Παράλληλα κάνω τη σάλτσα μου έτσι ώστε όταν είναι έτοιμα τα μακαρόνια, να τα ενώσω και να τα σερβίρω. Σε μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζω τα κρεμμύδια και 6 ψιλοκομμένα κολοκυθάκια. Πολτοποιώ στο μπλέντερ 4 κολοκυθάκια με λίγο ελαιόλαδο και το σκόρδο. Μόλις πάρουν χρώμα τα κρεμμυδοκολοκυθάκια στο τηγάνι, προσθέτω το μίγμα από το μπλέντερ και ανακατεύω για 2 λεπτά. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω τον δυόσμο και με τρυπητή κουτάλα προσθέτω και τα μακαρόνια. Ανακατεύω καλά. Σερβίρω βάζοντας το κουκουνάρι από πάνω και την παρμεζάνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου