Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

TETRAGONO μακαρονάδα με κολοκυθάκια

Αποτέλεσμα εικόνας για zucchini and pine nuts pastaΗ συνταγή παλιά κι αγαπημένη, ιδανική για χορτοφάγους και Vegans, η γεύση οικεία, το τετραγωνομακαρόνι καινούριο. Το Tetragono μακαρόνι βασίζεται στην κλασσική συνταγή ΑΛΛΑ λόγω νέου σχήματος αποκτάει άλλες ιδιότητες και προσφέρει καινούρια γευστική εμπειρία. Το μακαρόνι δεν λασπώνει, κρατιέται ζωντανό, ενώ η σάλτσα έρχεται να "κουμπώσει" πάνω του! Καμία σχέση με τα άλλα όπου τρως και η σάλτσα μένει στο πιάτο. Είμαι κατενθουσιασμένη!

Υλικά:
1 πακέτο Tetragono σπαγγέτι Νο 6
10 κολοκυθάκια - τα 6 ψιλοκομμένα
1-2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 κ.σ δυόσμο ξερό ή 1/3 ματσάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
50 γρ. κουκουνάρι (το περνάω από αντικολλητικό τηγάνι να πάρει χρώμα)
ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
1-2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
Προαιρετικά 100γρ. παρμεζάνα  ή 150 γρ. τριμμένη φέτα

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια για 12-13 λεπτά. Παράλληλα κάνω τη σάλτσα μου έτσι ώστε όταν είναι έτοιμα τα μακαρόνια, να τα ενώσω και να τα σερβίρω. Σε μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζω τα κρεμμύδια και 6 ψιλοκομμένα κολοκυθάκια. Πολτοποιώ στο μπλέντερ 4 κολοκυθάκια με λίγο ελαιόλαδο και το σκόρδο. Μόλις πάρουν χρώμα τα κρεμμυδοκολοκυθάκια στο τηγάνι, προσθέτω το μίγμα από το μπλέντερ και ανακατεύω για 2 λεπτά. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω τον δυόσμο και με τρυπητή κουτάλα προσθέτω και τα μακαρόνια. Ανακατεύω καλά. Σερβίρω βάζοντας το κουκουνάρι από πάνω και την παρμεζάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου