Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Odeith - η τέχνη της ψευδαίσθησης

Αποτέλεσμα εικόνας για OdeithSergio Odeith  είναι το όνομα του Πορτογάλου καλλιτέχνη που κάνει θαύματα με τα απίστευτα έργα του. Ως καλλιτέχνης του "δρόμου" τα εκθέτει σε δημόσια θέα. Η ικανότητά του στην αναμόρφωση και στην προοπτική κάνει τον κοινό νου να τα χάνει. Δημιουργεί έργα που "κοροϊδεύουν" τα μάτια μας και νομίζουμε ότι βλέπουμε τρισδιάστατες εικόνες να αιωρούνται.
Ο Odeith αναγνωρίστηκε διεθνώς το 2005 για την πρωτοποριακή εισβολή του στο πεδίο της "Αναμορφωτικής"τέχνης, ξεχωρίζοντας για τις συνθέσεις του σε θέμα προοπτικής και στο μέρος που είναι ζωγραφισμένα: σε διαφορετικές επιφάνειες, όπως γωνίες 90 μοιρών ή από τον τοίχο ως το πάτωμα, δημιουργώντας έτσι οπτικές ψευδαισθήσεις.

3d-graffiti-art-odeith-1

Αποτέλεσμα εικόνας για OdeithΟ Odeith γεννήθηκε το 1976 στην Damaia (Πορτογαλία). Στη δεκαετία του '90 ήρθε σε επαφή με το  graffiti. Τα πρώτα σχέδιά του έγιναν πάνω σε τοίχους στο δρόμο και σε βαγόνια τρένων. Λίγο αργότερα ήρθε η ευκαιρία να ζωγραφίσει έργα μεγάλης κλίμακας στην Damaia, στο Carcavelos και σε γειτονιές εργατικών κατοικιών όπως η  Cova da Moura, 6 de Maio και Santa Filomena.
Ο καλλιτέχνης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προοπτική και τη σκίαση σε ένα ιδιόμορφο στιλ, το οποίο ο ίδιος αποκάλεσε  “sombre 3D” (σκοτεινό 3D), όπου οι συνθέσεις, τα τοπία ή τα πορτραίτα, τα μηνύματα, ξεχωρίζουν για τον ρεαλισμό τους και την τεχνική τους.
Έχει δημιουργήσει έργα κατόπιν παραγγελίας για μεγάλες εταιρίες όπως η London Shell, η Coca-Cola, η Samsung, η Sport Lisboa e Benfica κά.
anamorphic graffiti murals that leap off the wall by odeith (1)

3d-graffiti-art-odeith-13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου