Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Σ' αυτή τη ραγδαία αναπτυσσόμενη περιοχή της παραλιακής Καλλιθέας περπατάω συχνά. Μου αρέσει η ησυχία της, οι μαρίνες, η περίφημη Εσπλανάδα, και γενικά όλο το περιβάλλον που δημιουργήθηκε για να φιλοξενηθούν οι περίφημοι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας του 2004. Βέβαια η περιοχή αυτή έχει γίνει έρμαιο της εγκατάλειψης και της αδιαφορίας του Ελληνικού Κράτους από το 2004 και μετά. Ευτυχώς που ανέλαβε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος να επενδύσει 566 εκατομμύρια Ευρώ για να αναμορφωθεί η περιοχή και να μπορούν οι κάτοικοι της πόλης και όχι μόνο, να την χαρούν.
Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό!
Αποτέλεσμα εικόνας για Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος ΝιάρχοςΆργησα λίγο να σας ενημερώσω αλλά έχετε το σήμερα και το αύριο. 23 και 24 Ιουνίου, από τις 18.00 το απόγευμα έως τις 6.00 το πρωί, θα έχει ημέρες και νύχτες εκδηλώσεων, οι οποίες θα αντανακλούν το πολυδιάστατο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που θα φιλοξενείται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όταν αυτό θα ξεκινήσει τη λειτουργία του, προσκαλώντας τους επισκέπτες σε μία ‘μικρογραφία του μέλλοντος’.
Μουσική, Φωτογραφία, Αρχιτεκτονική, Αθλητισμός, Περιβάλλον, Δημιουργικά εργαστήρια, Ολονύχτιες προβολές Video-Art, Βραδινός αγώνας δρόμου, Τέχνη, Μαγεία & Εκπλήξεις !
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 5 ΕΤΩΝ
Η είσοδος για τους πεζούς γίνεται μόνο από την οδό Ευριπίδου.
Αναλυτικά δείτε το πρόγραμμα της Τρίτης 23 Ιουνίου 2015 και της Τετάρτης 24 Ιουνίου 2015 στο: http://www.snfcc.org/countdown/analitiko-programma/#2/ 

Αποτέλεσμα εικόνας για Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος
Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ολοκληρώνεται και παραδίδεται ως δώρο στην Ελληνική Πολιτεία το 2016, προσφέροντας ένα νέο τόπο για τον 21ο αιώνα. Σχεδιασμένο από τον Renzo Piano, περιλαμβάνει τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, το οποίο απλώνεται σε έκταση 170 στρεμμάτων και καλύπτει το 85% της επιφάνειας του ΚΠΙΣΝ. Ένας χώρος ανοιχτός, το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, κατά τη μελλοντική του λειτουργία, θα φιλοξενεί πολιτιστικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου