Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Καλώς ήρθες 2016

Για όσους δεν πρόλαβαν πέρσυ να κάνουν κάτι καλό για τον εαυτό τους, ας διαβάσουν το παρακάτω κείμενο.
Κάθε νέα χρονιά, βάζουμε μεγαλεπήβολους στόχους. Είναι πλέον παράδοση. Νέα χρονιά, νέο ξεκίνημα. Οι υποσχέσεις για τη νέα αυτή χρονιά δεν έχουν σταματημό. Θα ξεκινήσω δίαιτα και γυμναστήριο, θα σοβαρευτώ, θα παντρευτώ, θα σταματήσω το κάπνισμα, θα μελετώ περισσότερο, θα πάρω προαγωγή, θα αγοράσω σπίτι... και η λίστα όλο και μεγαλώνει. Δυστυχώς πολλές φορές δεν καταφέρνουμε να πραγματοποιήσουμε παρά ελάχιστα από τα "πρέπει" της λίστας μας. Ίσως γιατί δεν προλαβαίνουμε ή γιατί δεν έχουμε τη δύναμη.  
Φέτος προτείνω να βάλουμε 6 υποσχέσεις, τις οποίες μπορούμε να τηρήσουμε και τα υπόλοιπα ίσως τα φέρει ο χρόνος.
Θα ακούω την... καρδιά μου: Δώσε προσοχή στα συναισθήματα σου και να ξέρεις πως δε θα σε απογοητεύσουν ποτέ. Αν αισθάνεσαι ότι κάτι είναι σωστό, θα είναι(το ίδιο ισχύει και για το αντίθετο).
Θα ζήσω όπως θέλω εγώ: Αν μέχρι τώρα συνήθιζες να επηρεάζεσαι από τα λόγια φίλων και γνωστών, μάλλον πρέπει να το βάλεις στο νούμερο ένα των στόχων σου για το 2015. Ό,τι αγαπάμε πολύ μας κάνει και ευτυχισμένους. Να ακολουθήσεις τα δικά σου θέλω και όχι τα "πρέπει" που σου επιβάλλουν.
Θα κρατήσω κοντά μου τους πραγματικούς ανθρώπους: Είτε είναι φίλοι είτε ο σύντροφός σου, πρέπει να απομακρυνθείς από σχέσεις που σε χαλάνε.  Κάποιοι άνθρωποι έρχονται στη ζωή μας να μας διδάξουν κάτι και απλά μετά φεύγουν, για αυτό άνοιξε την καρδιά σου σε όσους πραγματικά σε νοιάζονται.
Δε θα αφήσω το παρελθόν να με επηρεάζει: άλλαξε σελίδα στη ζωή σου και ξέχνα ό,τι σε χαλάει. Προβλήματα, αδυναμίες και αποτυχίες τις αφήνεις πίσω. Σου αξίζουν τα καλύτερα και αν δεν πιστέψεις εσύ στον εαυτό σου πρώτα από όλα, μη ζητάς στους άλλους να το κάνουν.


Θα χαμογελάω για αυτά που έχω:  Κοίτα γύρω σου και δες πόσα πράγματα έχεις που πρέπει να σε κάνουν να είσαι ευγνώμων. Ξύπνα κάθε μέρα με ένα χαμόγελο στα χείλη και εκμεταλλεύσου την κάθε στιγμή.

Θα αφοσιωθώ στον εαυτό μου: Κάνε πράγματα για σένα και αφιέρωσε στον εαυτό σου λίγο χρόνο. Ξεκίνα ένα καινούργιο σπορ, ένα σεμινάριο που θα σε αναβαθμίσει επαγγελματικά, αναζήτησε την τελειότητα για τον εαυτό σου. Οτιδήποτε αξίζει να γίνει, πρέπει να γίνει σωστά. Μη ζορίζεις, λοιπόν, τον εαυτό σου για να καλύψεις ανάγκες των άλλων, χωρίς να έχεις καλύψει τις δικιές σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου