Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Καροτόσουπα με κάρυ

Η συνταγή είναι για ανήσυχους ουρανίσκους. Μια γλυκιά βελούδινη καροτόσουπα με κάρυ είναι το ιδανικό φαγητό για τις κρύες μέρες που έρχονται. Αν τη φτιάξετε για κύριο πιάτο υπολογίστε ότι μάλλον θα φάτε δύο μερίδες, αν τη σερβίρετε ως πρώτο πιάτο υπολογίστε ότι η συνταγή είναι για 6-8 μερίδες περίπου.

Ginger Carrot Soup

ΥΛΙΚΑ:
8 καρότα μεγάλα
2 πατάτες μικρές
2 ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια
ζωμός από κότα ή 2 βιολογικούς κύβους Knorr κότας
1 - 2 μεγάλες κουταλιές σούπας κάρυ - ίσως και περισσότερο αν σας αρέσει
χυμός από 1 πορτοκάλι
1 συσκευασία κρέμα γάλακτος έως 200mlή ένα γιαούρτι στραγγιστό
αλάτι - πιπέρι
ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα των κρεμμυδιών

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια σε φαρδιά κατσαρόλα. Μόλις πάρουν χρώμα ρίχνουμε τα καρότα και τις πατάτες χοντροκομμένα, προσθέτουμε τον ζωμό κότας ή νερό με κύβους knorr - τόσο όσο να σκεπάσει τα λαχανικά μας + ένα δάχτυλο παραπάνω καθώς και το χυμό από το πορτοκάλι. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω και το κάρυ. Μειώνω την ένταση της φωτιάς και σιγοβράζω έως ότου μαλακώσουν τα λαχανικά (για 20 λεπτά περίπου). Πολτοποιώ με το ραβδομπλέντερ εκτός εστίας κουζίνας. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος ή το γιαούρτι, ανακατεύω και ξαναβράζω για 2 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν θέλει αλάτι ή κάρυ.

Συνοδέψτε το με φρέσκο ψωμάκι.

Αν το σερβίρετε ως πρώτο πιάτο μπορείτε να το σερβίρετε όπως στη φωτογραφία όπου βάζετε μια κουταλιά γιαούρτι σε κάθε πιάτο κι ένα κλωνάρι μαϊντανού για το styling. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου